Casa din vis » Așa arată Apartamentul22 după o renovare completă!

Casa din vis » Așa arată Apartamentul22 după o renovare completă!

Casa din vis » Așa arată Apartamentul22 după o renovare completă!

1500 2130 Oana

Renovarea apartamentului nostru din Bucuresti s-a finalizat cu succes. Pentru noi, capitolul “renovare apartament” a durat fix 15 săptămâni (am început pe 4 septembrie și ne-am mutat aici pe 17 decembrie), a costat destul de mult, s-a muncit incredibil, a fost extraordinar de mult de alergat, dar a meritat. Apartamentul22 este minunat după renovare – vezi imaginile mai jos!

Context: #Apartamentul22 este un apartament cu 4 camere, situat la etajul 1 al unui bloc cu 4 etaje din zona de sud a Bucureștiului, construit în 1982. Este decomandat, are două băi și un balcon. Suprafața utilă este 80,3 metri patrați, plus 3,75 balconul. Așadar, un total de 84mp pentru o familie cu 2 copii.

Așa arată planul 3D actual:

Așa arăta apartamentul când l-am cumpărat:

 

Și iată cum arată după renovare:

Holul de la intrare, cu pantofar si cuier. Într-o parte, ușile glisante către bucătărie. În cealaltă, livingul.

 

Vedere dinspre ușa de intrare. În dreapta se văd ușile glisante spre bucătărie, în față e ușa către dormitorul matrimonial, iar în stânga restul apartamentului (living, băi, două dormitoare)

 

Intrarea în bucătărie

 

Mergem acum spre dormitorul 1 (matrimonial)

Acesta este dormitorul 2 (cel cu balcon)

Dormitor 3:

Living:

Spații de depozitare dintre dormitoare și băi:

Baia 2 (WC-ul de serviciu)

Și baia 1 (baia mare):

CITEȘTE și articolul ⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

Rezumat renovare Apartament 22:

Am încercat să optimizăm la maximum spațiul fără a-l aglomera excesiv – și așa suprafața e cam la limită, deh!, standardele blocurilor comuniste din anii ’80 …

Am mers pe nuanțe curate, puternice, care să păstreze o atmosferă continuă de vacanță în  Grecia :): alb, albastru, verde, turcoaz.

Totul – de la alegerea materialelor la proiectarea mobilei și de la stabilirea culorilor la împărțirea spațiului – a fost decis de noi. Adică nu am lucrat cu arhitecți sau cu consultanți în design interior. De asta e posibil să nu fie totul în standardele amenajărilor interioare, ca la carte adică. Dar nu ne pasă atâta vreme cât nouă ne place la maximum ce a ieșit.

⇒ Bugetul total pentru această renovare apartament de 4 camere a fost 33.095 €. Aici intră absolut tot, nu doar renovarea efectivă a apartamentului, ci și utilarea și mobilarea lui completă. Practic, de la betonul blocului spre interior, totul este nou-nouț. Termopane, uși, gresie, faianță, parchet, instalații electrice și sanitare, mobilă, electrice, electrocasnice, decorațiuni interioare, tot-tot! Din vechiul apartament am adus aici doar hainele 🙂 Bugetul nostru poate servi ca reper orientativ pentru alte renovări, dar este foarte relativ. Pe altcineva poate costa doar 20% sau dublu, în funcție de necesitățile, pretențiile și disponibilitatea fiecăruia.

Ce urmează

Am publicat deja pe site articolul cu descrierea detaliată a cheltuielilor pentru renovare apartament 22 – CITEȘTE-L AICI ⇒ click

Vom publica în curând și recomandări pentru echipa de zugravi, electrician, producător mobilă. Plus prezentarea individuală a fiecărei camere (mai multe imagini + materiale folosite, prețuri, schițe mobilier etc). Plus alte idei de renovare apartament.

Nu suntem specialiști în amenajări interioare, dar tocmai de asta credem că povestea noastră e valoroasă: pentru că e autentică. De altfel, acesta a fost scopul acestui site încă de la crearea lui. Să împărtășim experiența noastră, cu bune și mai puțin bune, să dăm mai departe toate informațiile adunate de-a lungul renovării, astfel încât să fim de ajutor celor care se pregătesc de o renovare într-un fel sau altul.

Acum, la final de renovare, noi ne declarăm mulțumiți 100%: Apartamentul 22 a ieșit exact așa cum visam. Ne-am mutat deja, ne simțim perfect și aici vom trăi fericiți până la … următoarea mutare și renovare 🙂

 

26 comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.