Renovare baie, ghid complet (ep 1) » Toate detaliile despre cum am transformat baia mare

Renovare baie, ghid complet (ep 1) » Toate detaliile despre cum am transformat baia mare

Renovare baie, ghid complet (ep 1) » Toate detaliile despre cum am transformat baia mare

924 600 Oana

După ce am povestit despre renovarea bucatariei, azi trecem la capitolul renovare baie. Și incepem cu baia mare, urmând să povestim într-un articol separat despre baia mai mică, pentru că sunt multe detalii de scris la fiecare în parte.

Încă de dinainte de a cumpăra apartamentul visam la o baie turcoaz 🙂 Aveam un folder plin cu fotografii ale unor băi turcoaz / albastre / verzi găsite pe net, pe diverse site-uri sau aplicații. Așa că am plecat la drum cu un plan clar, pentru că știam exact cum vrem să arate băile din Apartamentul22.

Dar mai întâi să vă arătăm cum era baia mare înainte de renovare:

Baia are aproape 4 metri patrati. Mai exact, 2,30 X 1,80.

Primii pași in operatiunea „renovare baie„: scoaterea gresiei și a faianței, plus evacuarea tuturor obiectelor sanitare vechi (cada de pe colț, chiuveta și masca, vasul de WC).

Băieții din echipa de renovare au curățat pereții până la placă, apoi au aplicat o hidroizolație cu produse SikaTop Seal, un fel de protecție pentru viitoare nedorite inundații sau țevi sparte. Iar instalatorii au refăcut instalația sanitară, înlocuind toate țevile vechi cu unele noi, de cupru.

Între timp, noi căutam de zor gresie si faianta și n-a fost chiar ușor până am găsit exact nuanțele dorite 🙂 Tot de la Valea Cascadelor am cumpărat, sunt mii de modele și e aproape imposibil să nu nimerești ceva pe gustul tău. Sau pe buzunarul tău 🙂 Dezavantajul e că, de obicei, transportul nu este inclus de acolo. Ori îl plătești, ori cari tu …

În schimb, obiectele sanitare (cadă, chiuvetă, vas WC, lavoar, mască, baterie etc) se pot cumpăra online si de obicei iesi mai bine la bani, plus că transportul e inclus! Noi am ochit toate aceste obiecte sanitare prin diverse magazine, am stabilit pe care le vrem, dar apoi le-am comandat online, de acasă. Găsiți mai jos linkuri spre site-uri unde sigur le prindeți mai ieftine decât la magazinele fizice!

CITEȘTE și: ⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

Detalii renovare baie 1: pret gresie si faianta

⇒ faianta este model Atelier Aguamarina, produsă de Ape Ceramica (Spania). Plăcile au 20 X 45cm. Pret faianta baie mare: 63 lei/mp. Am cumpărat 18mp de la firma ProMac, standul E1 în ExpoTopConstruct.

Curios este că această colecție (Atelier Aguamarina) are doar faianță, nu și gresie. Așa că am fost nevoiți să căutăm o gresie care să se potrivească. Am căutat mult, dar până la urmă am găsit la magazinul Tiger Amira una care s-a potrivit la marele fix. Și ca nuanță, și ca stil. Așadar, gresia din baie este Maxima Azure 45 X 45cm (producator: Tubadzin – Polonia). Pret gresie baie: 74 lei/mp. Am cumparat 4,86 mp

⇒ Am vrut ca peretele cu cada să fie ceva mai deosebit. Și am găsit din colecția Atelier Aguamarina niște plăci speciale, care imitau mozaicul. Mai exact, se numeau „incizioane”. Am luat unele albe si altele turcoaz. Pret: 16 lei / buc

⇒ chitul de rosturi este Mapei Ultracolor Plus, antimucegai & DropEffect, pret 168 lei / punga de 5kg.

Detalii renovare baie mare: pret obiecte sanitare (cada, chiuveta, baterii, vas WC, rezervor)

Cada este din acril, marca Artemis Kassandra, are dimensiunile 170 X 75cm. Pret cada: 1.000 de lei, cu suport inclus. Chiar dacă am montat acel suport, am preferat să-i mai facem un „pansament” suplimentar. Cum se vede și în imaginea de mai sus, am băgat sub cadă câteva plăci de BCA, apoi ceva spumă poliuretanică, împiedicând astfel eventuala îndoire a fundului căzii în caz de greutate excesivă.

Am fotografiat undeva panoul de mai jos, e interesant de verificat pentru a găsi dimensiunea și forma de care ai nevoie în baia ta. Mai multe modele de căzi poți vedea AICI – link.

CITEȘTE și: ⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

 

Am vrut neapărat ca în ambele băi să avem WC suspendat și rezervor incastrat. Da, sunt mai scumpe decât cele clasice, dar ni s-au părut foarte elegante și de calitate.

Și, cum se întâmplă deseori, am depășit bugetul gândit inițial, pentru că ne-au atras unele modele mai „piperate”. De exemplu, rezervorul este Geberit, un brand de top. Iar vasul de WC suspendat este Ideal Standard, cu tehnologie AquaBlade, care promite o curățare mult mai eficientă a vasului („95% din suprafața toaletei este curățată de jetul de apă”).

vas WC suspendat Ideal Standard Tesi Aquablade: 640 lei – verifică AICI prețul actual

rezervor incastrat Geberit Duofix Delta UP 100 cu clapetă crom: 745 lei – verifică AICI prețul actual

capac WC Tesi slim cu inchidere soft close: 245 lei – verifică AICI prețul actual

Așa arată baia mare la final de renovare:

 

Alte info despre renovare baie

 setul de mobilier de baie format din chiuveta + dulap este Roca Victoria: 985 lei – verifică AICI prețul actual. Setul e dintr-un MDF lucios, iar sertarele sunt încăpătoare și au închidere soft-close

setul de baterii, format din baterie lavoar + baterie cada + dus, este Kludi Zenta: 760 lei – verifică AICI prețul actual

⇒ suportul de prosoape a costat 108 lei, luat de la The Home, iar covorașul turcoaz a fost 90 lei, de pe Emag

⇒  ventilator baie Vortice Quatro Micro 100T: pret 345 lei – verifică AICI prețul actual

⇒ oglinda a fost făcută pe comandă la o firmă din București (link). Am fost chiar la atelier, undeva pe la Mihai Bravu. Oglinda are un sistem de prindere și o ramă cromată. A fost foarte ieftină, 80 de lei.

⇒ dulapul de deasupra rezervorului incastrat a fost și el făcut tot pe comandă (link). Preț: 700 de lei. E din MDF vopsit.

Sper să vă fie de folos informațiile din acest articol, urmează în curând partea a doua din operatiunea „renovare baie” cu info despre baia mică.

CITEȘTE și:

Cum am renovat baia mica (WC-ul de serviciu) – sfaturi, preturi, idei 

⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

14 comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.