10 idei pentru amenajarea balconului la bloc

10 idei pentru amenajarea balconului la bloc

10 idei pentru amenajarea balconului la bloc

564 752 Oana

Idei de amenajare balcon – adunate pentru voi din diverse surse pentru a vă servi ca inspiratie pentru viitoarea renovare. Plus imagini cu balconul nostru, din Apartamentul 22 🙂

Multi locuim la bloc, unde balcoanele nu sunt asa generoase ca dimensiuni, asa că e important să le amenajam inteligent și cu gust. Unii avem nevoie de balcon ca spatiu de depozitare, altii prefera sa transforme balconul intr-un loc de relaxare.

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei pentru amenajări interioare – click AICI

Admirati imaginile de mai jos – care vă place mai mult?

 

*Sursa foto: Pinterest

Balconul nostru e unul amenajat simplist, am incercat sa facem spatiul cat mai util.

Mai intai, l-am izolat termic cu panouri tip sandwich plus polistiren extrudat si rigips. A urmat tencuială, glet, lavabilă.

Apoi am inlocuit vechile termopane, folosind o tamplarie cu geam termopan de calitate (profil Salamander Streamline 76 Plus, 7 camere, geam tripan, feronerie Roto).

In final, am montat in balcon un dulap incapator, care ne serveste drept cămară și spațiu de depozitare pentru diverse alte lucruri care nu își mai găseau locul prin cămările din apartament.

Uscator rufe pentru perete

Pe un perete am montat și un suport extensibil pentru uscarea rufelor. Este excelent, pentru că nu ocupă spațiu și e rezistent.

Arată așa:

Aici (–> link) se gasesc mai multe modele pentru acest uscator de rufe pentru perete. Al nostru este modelul de 100 de cm (detalii si preț actual –> AICI). Iar in magazinele online gasiti alte sute de modele – lista completă aici.

Uscatorul nostru de rufe din balcon este foarte solid, bine – atâta vreme cât nu te lași pe el cu toată greutatea 🙂 Tijele sunt de otel acoperite cu plastic, iar lateralele din aluminiu. De obicei pe el uscăm lucrurile mai ușoare (lenjerie, tricouri, ciorapi etc), dar poate suporta până la 20kg. Iar când nu e nimic de pus pe el îl pliem pe perete, așa că nu ocupă deloc spațiul.

4 comments
 • Mihaela at

  Buna ziua,

  Aveti un balcon amenajat practic.

  De unde ati comandat geamurile termopan?

  Numai bine!

  • Oana
   Oana at

   Buna ziua. De la o firmă din București pe nume Avantgarde.

 • Alex at

  Buna. As dori să îmi fac și eu un dulap asemănător pt balcon. Ce dimensiuni are și cat a costat? Mulțumesc

  • Oana
   Oana at

   Dimensiuni: 105 cm lățime, 65 cm adâncime, 300 cm înălțime. A costat în jur de 1.000 de lei

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.