Am ales ușa metalică » Detalii despre model, preț și montaj

Am ales ușa metalică » Detalii despre model, preț și montaj

Am ales ușa metalică » Detalii despre model, preț și montaj

1200 1600 Oana

Ușa metalică de la intrarea în apartamentul nostru actual, un Beyler basic produs în România, a rezistat cu brio aproape 15 ani. Acum, că se apropie mutarea în #Apartamentul22, evident că a trebuit să căutăm pentru el și o ușă metalică nouă, mai de calitate.

După o cercetare atentă și citit reviewuri ale altor utilizatori, am decis destul de repede ce vrem: o ușă metalică Maco. Brandul este românesc și din experiențele altor posesori de Maco am înțeles că ușile sunt solide, fiabile și au o grămadă de brevete de invenție și certificate de siguranță, inclusiv un aviz de la Serviciul Criminalistic al Poliției Române, confirmând “gradul ridicat de rezistență al ușilor Maco Civica la acțiunile distructive de pătrundere prin efracție” :).

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei amenajări interioare – click AICI

Detalii tehnice ușă Maco Civica:

 • securitate prin echiparea usilor cu sisteme de siguranta (feronerie multipunct, cilindri, silduri cu dubla protectie)
 • izolarea termica si fonica prin injectia blatului de usa cu poliuretan bicomponent
 • rezistenta prin constructia blatului (executat din doua foi de tabla TDA de 1mm) prevazut cu ranforsari verticale si protectii suplimentare, toc metalic (executat din tabla TDA de 1.5mm) profilat si ranforsat
 • etanseitate prin montarea unei garnituri EPDM pe toc
 • finisatul prin utilizarea unei folii PVC autoadezive in diferite nuante de lemn

În București sunt câțiva distribuitori de uși Maco. Noi am mers în complexul de pe șoseaua Mihai Bravu și am comandat ușa de la GBR Point. Cei din magazin sunt pe fază, îți dau o grămadă de detalii despre ușile Maco și te ajută să înțelegi mai bine diferențele dintre modele, echipare, yale etc. Ușile pleacă de la 1.400 de lei (fără montaj) și variantele de top, pentru vile, ajung chiar la peste 5.000 de lei.

Adresa magazinului GBR Point este Șoseaua Mihai Bravu 510 (link hartă), iar site-ul lor este www.usimetalice-electrice.ro

Noi am ales o ușă metalică Maco Civica, în culoarea gri antracit, preț 1.590 lei. Cu aproape 200 de lei peste varianta entry level – Maco Urban. Am mers pe echiparea standard la nivel de yale, adică monobloc cu shield Maco. Sunt și sisteme mai sofisticate – multipunct, Mottura etc, depinde ce vrea fiecare.

Am plătit un avans modic și așteptăm montajul în maximum 10 zile. Pentru demontarea ușii vechi și montajul celei noi se mai plătesc 230 de lei.

Revenim cu un update să vă povestim cum a fost montajul și cum se comportă ușa Maco Civica in #Apartamentul22.

UPDATE: Ușa a fost montată. S-a respectat termenul agreat inițial, de “livrare în 10 zile”. Pentru montaj se mai plătesc separat 230 de lei. Au venit doi băieți (trainuiți și acreditați de Maco) și toată operațiunea a durat o oră și jumătate.

 • mai întâi a fost dată jos ușa veche, care ulterior este luată de ei, dacă nu vrei să o păstrezi. Eu m-am bucurat să mă scape de ea 🙂
 • s-au curățat glafurile de spuma veche
 • s-au băgat în pereți 6 tije metalice, care ulterior au fost sudate pe tocul ușii noi
 • s-a completat golul dintre toc și perete cu spumă profesională
 • s-au făcut probe, totul a fost ok, ușa montată perfect drept, se închidea impecabil etc
 • am primit noile chei, câte 5 bucăți pentru fiecare yală (sus – jos)

Noua mea ușă metalică Maco Civica pare solidă, se închide ușor, se încuie lin și silențios. E și frumoasă 🙂 Totul pare OK.

Imediat ce au plecat băieții cu montajul am făcut glafurile și înfoliat complet ușa, ca să o feresc de praf și murdărie. Dezvelirea oficială 🙂 și impresiile finale – după ce terminăm renovarea Apartamentului 22.

13 comments
 • GABRIEL at

  Foarte rau.
  Usa se incastreaza in perete folosind ciment , nu spuma.
  Teapa.

  • Sebastian at

   Se poate si cu spuma dupa ce a fost ranforsat tocul in perete prin dibluri 😉

 • Laurentiu at

  Buna ziua, Referitor la cele 6 tije metalice care s-au băgat în pereți si care ulterior au fost sudate pe tocul ușii vreau sa va intreb daca tijele au venit in pachet cu usa sau separat.

  Va intreb deoarece am comandat si eu o usa de la GBR, dar fara montaj, si urmeaza sa o montej cu altcineva – nu cu cei de la GBR.

  Referitor la sudura – au montat intai tijele si dupa au montat tocul si sudat tijele ?

  Va multumesc frumos pt ajutor !

  • Oana
   Oana at

   Bună ziua. Sincer, nu îmi amintesc exact, dar nu cred să fi venit în pachet. Ca procedură – întâi au fost băgate tijele în perete și apoi s-a montat tocul.

   • Laurentiu at

    Va multumesc frumos pt.raspuns !

   • Dragosw at

    Am montat si eu usa maco am dat pe usa 2350 + montaj 250lei tijele sunt nu altceva decat fier beton striat, dupa ce este bagat fieul beton in ciment circa 5-10 cm, se indoaie acel fier beton si ulterior se fixeaza tocul usii la boloboc, dupa se sudeaza in cele 6 puncte.dupa se pune spuma

 • Vlad at

  Superb, multumesc de clarificari.
  M-ai ajutat mult sa aleg si eu o usa pentru apartamentul35 😀

 • ionel at

  Oare de ce atatea ramforsari si suduri, in coditiile in care politia recunoste ca hotii sparg yala in cateva secunde.

  • iwaa at

   Pentru ca au aparut sisteme de inchidere pentru usi FARA YALA (butuc). Un astfel de sistem costa de cateva ori mai putin ca o yala mnottura. Sunt sistemele cu cheie electronica ca la masina sau mai nou poti comanda yala si prin telefon. Un astfel de sistem costa maxim 100 de euro. Eu il am montat pe usa acum 10 ani de zile si merge perfect.

 • ady at

  eu am umplut golul care era putin mai mare cu bucati de caramida plina sparta cu ciment.
  usa prinsa in sase puncte cu fier beton striat de 8 cu sudura.

  fiecare face cum crede ..

 • Gheorghe George at

  De ce catalogati Maco Urban ca fiind entry level?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.