Amenajare dormitor copil » Cum am renovat dormitorul celui mai mic din familie

Amenajare dormitor copil » Cum am renovat dormitorul celui mai mic din familie

Amenajare dormitor copil » Cum am renovat dormitorul celui mai mic din familie

1500 1001 Oana

Am ajuns cu povestile despre renovare la ultimul dormitor din Apartamentul22: apartamentul copilului mai mic 🙂 Discutăm mai jos despre amenajare dormitor copil, după ce în articolele precedente ați putut citi despre cum am transformat sufrageria in dormitor matrimonial (AICI) si despre cum am renovat dormitorul copilului mai mare (AICI).

Suprafața acestui dormitor este în standardele blocurilor din anii ’80, poate chiar peste medie: 3,17 X 3,62, adică 11,45mp.

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei pentru amenajări interioare – click AICI

Am parcurs și aici traseul cunoscut: dat jos totul de pe pereți, îndreptat cu tencuială și/sau rigips, tras glet, șapă, schimbat instalație electrică + calorifere + termopane + ușa de interior, montat parchet nou.

Așa arăta dormitorul înainte de începutul lucrărilor:

Nu avea nici măcar ușă. Aceasta fusese scoasă, pentru a se face un fel de dormitor cu baie, iar ușa era pusă spre living. Nu ne-a plăcut, aveam alte idei de amenajare dormitor, așa că am reinstalat ușa la locul ei normal, delimitând holul și baia.

CITEȘTE și: ⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

Imagini din timpul lucrărilor de renovare:

Chiar și juniorul a dat o mână de ajutor la renovare, direct interesat să se mute mai repede în noul lui dormitor 🙂

Info despre amenajare dormitor copil:

⇒ Termopanul este profil Salamander Streamline 76 Plus, 7 camere, geam tripan, feronerie Roto

⇒ Caloriferul este din aluminiu, model Nova Florida – Seven B4, de la Romstal (info aici), la vremea achiziției prețul era 40 de lei / element (variante AICI).

⇒ Ușa de interior este Prum. Despre usile de interior am povestit AICI

⇒ Televizorul este un Smart TV Samsung, o generație mai veche. În viitor vrem să punem aici un smart TV Philips Ambilight, am citit că sunt foarte OK (info despre ultimele modele – AICI) sau poate un Smart TV LG (listă modele noi – AICI). În fine, mai studiem problema, pentru moment este ok acel Samsung

⇒ Parchetul este Masala Oak, produs în Polonia de Kronopol Helio, grosime 10mm, clasa AC32. Pret parchet: 58 lei / mp, cumpărat de la Valea Cascadelor, la standul F3.

Idei mobila dormitor copil

Cum spuneam, acesta urma să fie dormitorul copilului mai mic. Așa că planul era să ne organizăm astfel încât să aibă mai mult spațiu liber, de joacă.

Singura piesă de mobilier adusă din fostul nostru apartament a ajuns aici: un pat stil divan, de la Ikea (model Brimnes – link). Copilul are acum 10 ani si poate dormi în varianta patului de o singură persoană (80X200), dar peste câțiva ani îl poate extinde pentru mai mult confort (extins devine 160X200). Așa că pentru mobila pe comandă au mai rămas doar un șifonier dublu + comodă + birou + polițe.

Așa voiam să arate mobila de dormitor:

Asta e schema:

Imagini din timpul montajului:

Ce am folosit pentru mobila din dormitorul copilului mai mic:

 • PAL de 18mm de la Egger – codurile de culoare folosite în acest dormitor sunt ST9 Alpine White + ST9 Arctic Grey U788 + ST9 Verde smarald U655. O combinație reconfortantă, zicem noi
 • feronerie Blum, balamale cu amortizare (închidere soft-close)
 • șifonierele sunt înalte până în tavan (245 cm)
 • Pret mobila dormitor: 3.200 de lei

Așa arată dormitorul celui mic după renovare și mobilare:

⇒ Scaunul de birou este nodel Novo S119, l-am cumpărat online de pe Somproduct. Pret scaun birou ergonomic: 290 lei – verifică AICI prețul actual Scaunul a fost ieftin, se încadrează bine în peisaj având spătarul verde, dar nu mi se pare foarte confortabil. Sau poate (variantă destul de plauzibilă) am făcut eu o eroare în timpul montajului și am pus greșit vreo piesă …

Perdeaua tip black-out este cumpărată online, de la Bonami. A fost vreo 100 de lei, cred.

Covorul este cumpărat din Hornbach și a costat 570 de lei. Este atât de pufos și de plăcut la atingere încât mereu îți vine să te tăvălești pe jos 🙂 Avantaj pentru junior, care are un confort suplimentar când îți petrece ore în șir jucându-se cu Lego.

CITEȘTE și:

⇒ Cum am renovat baia mare – sfaturi, preturi, idei 

⇒ Cum am transformat sufrageria în dormitor matrimonial

⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

⇒ Totul despre renovarea bucatariei noastre: preturi mobila + electrocasnice

3 comments
 • Liviu at

  Cum se numeste programul in care ati intocmit schita?

  Multumesc!

  • Oana
   Oana at

   Buna. Nu stiu exact, schita e facuta de un amic webdesigner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.