Amenajare living la bloc » Așa arată sufrageria noastră după renovare

Amenajare living la bloc » Așa arată sufrageria noastră după renovare

Amenajare living la bloc » Așa arată sufrageria noastră după renovare

1500 1001 Oana

Încheiem turul prin Apartamentul22 cu un articol despre amenajare living / sufragerie. Asta după ce am povestit deja despre renovarea celorlalte încăperi: bucataria (link), dormitorul matrimonial (link), dormitoarele copiilor (link 1 + link 2) și băile (link 1 + link 2).

Pentru că am decis să relocăm dormitorul matrimonial în fosta sufragerie (18mp), rezultă că actualul living este pe spațiul destinat inițial unui dormitor, așa că nu e foarte spațios.

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei pentru amenajări interioare – click AICI

Citește și ⇒ Totul despre renovarea bucatariei noastre: preturi mobila + electrocasnice

Așa arăta încăperea înainte de a începe operațiunea “amenajare living”:

Am dat jos totul, până la placă. Pereții erau foarte strâmbi, unul era prea complicat de îndreptat prin tencuială, așa că l-am placat cu rigips, la fel cum s-a întâmplat și cu tavanul.

Câteva imagini din timpul lucrărilor pentru amenajare living:

Info despre amenajare living:

⇒ Termopan: profil Salamander Streamline 76 Plus, 7 camere, geam tripan, feronerie Roto

⇒ Caloriferul este din aluminiu, model Nova Florida – Seven B4, de la Romstal, la vremea achiziției prețul era 40 de lei / element (variante AICI).

⇒ Smart TV Samsung, model 40MU6172, Ultra 4K UHD, diagonala 101 cm, Tizen. Pret smart TV Samsung: 1.800 lei – verifică AICI prețul actual

⇒ Parchetul este Masala Oak, produs în Polonia de Kronopol Helio, grosime 10mm, clasa AC32. Pret parchet: 58 lei / mp, cumpărat de la Valea Cascadelor, la standul F3.

Aparatul de aer condiționat este Gree Viola model GWH12RA-K3DNA5M, 12000 BTU Inverter, cu modul Wifi. Pret aer conditionat Gree: 1.810 lei – verifică AICI prețul actual. L-am comandat online, a avut montaj inclus, totul a decurs OK cu instalarea și este un AC excelent, puternic și super-silențios.

Așa arată noul nostru living după renovare completa:

CITEȘTE și: ⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

Info mobila living + coltar extensibil

Mobila din toată casa este făcută la comandă, după schemele noastre. Biblioteca a costat 2.100 de lei, iar sifonierul acela mare – 1.300 de lei. Detalii despre mobila pe comanda – AICI

⇒ Canapeaua este de fapt un coltar extensibil. L-am cumpărat de la un magazin numit Casa 2002, de undeva de vizavi de stadionul Steaua, in cladirile unde sunt multe magazine de mobila. Pret coltar extensibil: 3.500 lei. 

Sincer, la fața locului ni s-a părut că e mai spre albastru. Când l-am primit acasă am văzut că e turcoaz – verde. Am fost la magazin, le-am spus, s-au jurat că n-au avut niciodată altă culoare decât cea livrată, că poate bătea lumina nu știu cum când am fost noi în magazin etc. În fine, l-am păstrat pe ăsta …

L-am vrut din mai multe motive:

 • Livingul nostru e destul de îngust, așa că am căutat un colțar care să nu fie prea mare. Și mai toate depășeau 100cm adâncime, cu greu l-am găsit pe ăsta la 90cm.
 • Este extensibil. De folos în serile de film în familie, când ne adunăm toți 4 acolo 🙂
 • Are o ladă în care se mai pot depozita diverse lucruri
 • Integrat într-un braț sunt și doi tabureți

Deci este un coltar extensibil foarte practic.

Se găsesc foarte multe variante de canapea extensibila sau coltar extensibil, doar sa ai rabdare sa cauti. Multe modele interesante puteti găsi AICI sau AICI. Eventual testati in magazin, pe viu, si comandati apoi online. De obicei livrarea este gratuită, e mare avatantaj să îți fie adus până în casă, nu te mai chinui tu cu el pe scări.

Lustra este din Brico Depot si a costat 175 de lei.

Perdeaua si draperia sunt de la “Insula de perdele”.

Covorul (care nu apare in poze 🙂 ) este din Diego. Pret covor: 280 lei. AICI găsiți muuuulte modele de covoare la super-ofertă.

CITEȘTE și:

⇒ Cum am renovat baia mare – sfaturi, preturi, idei 

⇒ Cum am transformat sufrageria în dormitor matrimonial

⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

⇒ Totul despre renovarea bucatariei noastre: preturi mobila + electrocasnice

3 comments
 • Marian at

  Foarte interesant proiectul vostru! O idee inedita sa faci un blog unde sa povestesti cum au decurs de-a lungul timpului lucrarile de amenajare intr-un apartament. 🙂

 • Dragos at

  Apreciez munca voastra,ideile pe care le-ati folosit si faptul ca v-ati pierdut timpul pt a detalia si costurile amenajarii…

  • Oana
   Oana at

   Multumim. Nu e însă timp pierdut, ci timp câștigat pentru cei care ne citesc 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.