Renovarea apartamentului nostru din Bucuresti s-a finalizat cu succes. Pentru noi, capitolul “renovare apartament” a durat fix 15 săptămâni (am început pe 4 septembrie și ne-am mutat aici pe 17 decembrie), a costat destul de mult, s-a muncit incredibil, a fost extraordinar de mult de alergat, dar a meritat. Apartamentul22 este minunat după renovare – vezi imaginile mai jos!
Context: #Apartamentul22 este un apartament cu 4 camere, situat la etajul 1 al unui bloc cu 4 etaje din zona de sud a Bucureștiului, construit în 1982. Este decomandat, are două băi și un balcon. Suprafața utilă este 80,3 metri patrați, plus 3,75 balconul. Așadar, un total de 84mp pentru o familie cu 2 copii.
Așa arată planul 3D actual:
Așa arăta apartamentul când l-am cumpărat:
Și iată cum arată după renovare:

Holul de la intrare, cu pantofar si cuier. Într-o parte, ușile glisante către bucătărie. În cealaltă, livingul.

Vedere dinspre ușa de intrare. În dreapta se văd ușile glisante spre bucătărie, în față e ușa către dormitorul matrimonial, iar în stânga restul apartamentului (living, băi, două dormitoare)

Intrarea în bucătărie
Bucataria, spatiul unde testam tot felul de retete mancare si retete prajituri
Mergem acum spre dormitorul 1 (matrimonial)
Acesta este dormitorul 2 (cel cu balcon)
Dormitor 3:
Living:
Spații de depozitare dintre dormitoare și băi:
Baia 2 (WC-ul de serviciu)
Și baia 1 (baia mare):
CITEȘTE și articolul ⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor
Rezumat renovare Apartament 22:
⇒ Am încercat să optimizăm la maximum spațiul fără a-l aglomera excesiv – și așa suprafața e cam la limită, deh!, standardele blocurilor comuniste din anii ’80 …
⇒ Am mers pe nuanțe curate, puternice, care să păstreze o atmosferă continuă de vacanță în Grecia :): alb, albastru, verde, turcoaz.
⇒ Totul – de la alegerea materialelor la proiectarea mobilei și de la stabilirea culorilor la împărțirea spațiului – a fost decis de noi. Adică nu am lucrat cu arhitecți sau cu consultanți în design interior. De asta e posibil să nu fie totul în standardele amenajărilor interioare, ca la carte adică. Dar nu ne pasă atâta vreme cât nouă ne place la maximum ce a ieșit.
⇒ Bugetul total pentru această renovare apartament de 4 camere a fost 33.095 €. Aici intră absolut tot, nu doar renovarea efectivă a apartamentului, ci și utilarea și mobilarea lui completă. Practic, de la betonul blocului spre interior, totul este nou-nouț. Termopane, uși, gresie, faianță, parchet, instalații electrice și sanitare, mobilă, electrice, electrocasnice, decorațiuni interioare, tot-tot! Din vechiul apartament am adus aici doar hainele 🙂 Bugetul nostru poate servi ca reper orientativ pentru alte renovări, dar este foarte relativ. Pe altcineva poate costa doar 20% sau dublu, în funcție de necesitățile, pretențiile și disponibilitatea fiecăruia.
Ce urmează
Am publicat deja pe site articolul cu descrierea detaliată a cheltuielilor pentru renovare apartament 22 – CITEȘTE-L AICI ⇒ click
Vom publica în curând și recomandări pentru echipa de zugravi, electrician, producător mobilă. Plus prezentarea individuală a fiecărei camere (mai multe imagini + materiale folosite, prețuri, schițe mobilier etc). Plus alte idei de renovare apartament.
Nu suntem specialiști în amenajări interioare, dar tocmai de asta credem că povestea noastră e valoroasă: pentru că e autentică. De altfel, acesta a fost scopul acestui site încă de la crearea lui. Să împărtășim experiența noastră, cu bune și mai puțin bune, să dăm mai departe toate informațiile adunate de-a lungul renovării, astfel încât să fim de ajutor celor care se pregătesc de o renovare într-un fel sau altul.
Acum, la final de renovare, noi ne declarăm mulțumiți 100%: Apartamentul 22 a ieșit exact așa cum visam. Ne-am mutat deja, ne simțim perfect și aici vom trăi fericiți până la … următoarea mutare și renovare 🙂
(P) AICI ⇒ Usi metalice – usi Maco – usi de interior
(P) » RECOMANDARE INSTALATOR București pentru sanitare și termice (țevi, scurgeri, robineți, calorifere, chiuvete, căzi, cabine de duș, calorifere, centrale etc) – sunați la MARIAN IONIȚĂ – telefon 0727516856
Felicitări! Pana la urma “there is no place like home” – acasă este spațiul in care te regăsești cu familia după o zi agitata, stresanta. Și dacă regăsirea se face într-un spațiu in care ai investit bani, timp, suflet iar rezultatul este cel pe care l-ai așteptat, “tabloul” este complet, lași grijile in pragul ușii și-ți recapeți energia și bucuria.
Sa va bucurați de casa mulți ani și fericiti pana la….construcția unei case pe pământ !