Ce să nu îți lipsească din baie?

Ce să nu îți lipsească din baie?

Ce să nu îți lipsească din baie?

1200 801 Oana

Baia este acel spațiu din casă care îți oferă intimitatea de care ai nevoie, dar și câteva momente de relaxare de care să te bucuri după zilele pline și epuizante. Atunci când vine vorba de amenajarea acesteia, sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont. O baie amenajată corespunzător înseamnă o baie utilă, aerisită și plină de armonie. Pentru a răspunde nevoilor tale, trebuie să vizeze stilul tău de viață și preferințele în ceea ce privește modul de amenajare și paleta cromatică.

În etapa de amenajare, alegerea stilului și cromaticii dictează alegerile următoare. Mai exact, în funcție de stilul pe care urmează să îl abordezi, va trebui să alegi oglinda baie, mobilierul, sanitarele și restul elementelor decorative. Totuși, dacă vrei să obții o baie utilată aferent nevoilor și decorată în funcție de propriile preferințe, ai grijă să nu îți lipsească nimic din baie! Specialiștii vin spre tine cu câteva sugestii de care poți ține cont:

Mobilierul de baie

Cu toate că unii ar spune că elementele esențiale dintr-o baie sunt sanitarele, în realitate, mobilierul de baie are o utilitate la fel de importantă. Pentru a păstra baia aerisită și în permanență curată, e important să existe spații de depozitare pentru produsele de îngrijire, prosoape și pentru produsele de igienă. Alegerea unui dulap baie suspendat reprezintă soluția modernă pentru această nevoie.

Mobilierul suspendat este ideal atât pentru băile mici, cât și pentru cele spațioase. Pe lângă faptul că arată foarte bine în orice decor, oferă senzația de spațiu mărit și de baie aerisită.

Obiectele sanitare

Sunt mai multe tipuri de obiecte sanitare necesare în orice baie. Acestea se aleg în funcție de mai mulți factori, cel principal fiind spațiul disponibil. Dacă ai în plan amenajarea unei băi mici, trebuie să știi că sunt la modă paravanele de duș. Pe lângă faptul că sunt foarte practice, economisesc spațiul și reflectă mai multă lumină, ceea ce înseamnă că baia poate fi percepută mai mare decât este. În spațiile mari sunt perfecte căzile de baie freestanding. Sunt mai elegante și arată bine în orice stil de amenajare.

Sunt la modă și vasele wc suspendate, cu rezervorul încastrat. Se întrețin mai ușor, arată mult mai elegant și se completează perfect cu bideurile din aceeași gamă.

Decorațiunile din baie

Până în urmă cu câțiva ani, decorațiunile din baie lipseau cu desăvârșire. Majoritatea celor care renovau preferau să se rezume doar la obiectele sanitare și maxim la unul-două corpuri de mobilier.

În prezent, decorarea băii presupune mai multă creativitate. Sunt numeroase obiecte de decor care pot fi amplasate strategic în baie pentru a oferi băii un aspect cu totul deosebit, începând de la suporți pentru prosoape, hârtie și săpun, rafturi sau polițe pentru produsele de îngrijire ori diverse accesorii de duș, până la prezența plantelor sau a scărilor de lemn decorative. Bineînțeles, există mai multe opțiuni de decorare de atât! Mediul online îți oferă inspirația de care ai nevoie și poate fi aliatul tău atunci când ai nevoie de mai multe informații.

Cum alegi o oglindă potrivită?

Oglinda este accesoriul de nelipsit din orice baie! Pe lângă faptul că este utilă oricui în rutina de îngrijire, are capacitatea de a oferi băi mai multă luminozitate.

oglinda baie n2

Atunci când dorești să achiziționezi o nouă oglindă baie, poți avea în vedere mai multe aspecte. Stilul băii, dimensiunea oglinzii, funcționalitățile pe care le are sau bugetul disponibil sunt doar o parte din criteriile care îți pot influența decizia. În prezent, există o varietate de oglinzi baie, unele mai dichisite decât altele. Ai posibilitatea de a achiziționa o oglindă baie cu becuri LED încorporate, cu senzori de atingere sau cu rame mai deosebite, care pot face dintr-un simplu accesoriu, un punct central al băii.

*articol publicitar