Cum am făcut mobila pentru Apartamentul22 » Prețuri, schițe, recomandări

Cum am făcut mobila pentru Apartamentul22 » Prețuri, schițe, recomandări

Cum am făcut mobila pentru Apartamentul22 » Prețuri, schițe, recomandări

1200 981 Oana

Când renovarea in Apartamentul 22 se apropia de jumătatea drumului am început să căutăm o recomandare pentru a face mobila pe comanda. Cum am parcurs drumul de la intenție la execuție, cum a ieșit totul și, mai ales, cât a costat? Citește mai jos!

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei pentru amenajări interioare – click AICI

Pasul 1 – Am stabilit ce mobilier vrem

Urma să ne mutăm de la 3 camere la 4 camere. Dar am decis că din fosta casă, mobilată cu vreo 15 ani în urmă, nu vom lua în Apartamentul22 decât un pat relativ nou dintr-un dormitor. Atât! În rest, aveam nevoie de mobilier nou, pe comandă, în tot apartamentul. Mai exact, lista a fost următoarea:

 • hol intrare: cuier și pantofar
 • bucătărie: corpuri si blat de lucru cu electrocasnice încorporate, corpuri suspendate, masă
 • dormitor 1: pat de mijloc, somieră rabatabilă, noptiere, corpuri suspendate deasupra patului, două șifoniere duble, comodă mare cu 9 sertare , birou + rafturi cărți
 • dormitor 2: pat de mijloc, somieră fixă, soldat cu noptieră, corpuri suspendate, șifonier cu două uși, birou, rafturi cărți
 • dormitor 3: șifonier 2 uși, comodă 4 sertare mari, birou
 • living: bibliotecă + șifonier 2 uși
 • două dulapuri depozitare pe cele două holuri de lângă băi
 • un dulap depozitare în balcon
 • un dulap mic în baie

Destulă mobilă, nu? 🙂

Pasul 2 – Am căutat inspirație online, apoi ne-am desenat singuri mobilierul

În tot procesul de renovare am fost independenți, adică nu am lucrat cu arhitecți sau designeri de interior. Nu pentru că n-am fi vrut, ci pentru că bugetul nu ne-a mai permis așa ceva. În plus, avem încredere în gusturile noastre :).

Așa că ne-am proiectat singuri mobilierul, cap-coadă. Mai întâi am cotrobăit intens pe diverse site-uri pentru inspirație – cele mai OK ni s-au părut Houzz (au și aplicație) și platforma locală PovesteaCasei.ro. Pe Houzz sunt zeci de mii de fotografii, ai multe filtre (poți, de exemplu, să cauți in funcție de încăpere, suprafață, culoarea mobilei, stilul de mobilier etc) si ai posibilitatea de a salva în foldere tot ceea ce îți place și îți poate servi ulterior drept inspirație.

După ce ne-am făcut o idee despre cum vrem să arate mobila noastră am început să măsurăm cu atenție și să facem schițele. Am căutat să fim practici, să optimizăm spațiul și să nu aglomerăm unde nu e cazul. Evident că nu ne-a ieșit din prima, am consumat un bloc de desen și vreo două gume de șters până la final 🙂 Și, oricum, tușa finală a fost pusă de cel care a executat efectiv mobila, după măsurătorile oficiale și updateurile făcute în urma consultărilor cu el. Dar forma, împărțirea și culorile au fost cele decise de noi.

Pasul 3 – Am cerut recomandări pentru producători de mobilă

Am întrebat stânga-dreapta, printre rude și prieteni, am căutat chiar și ceva referințe online și așa am alcătuit o listă cu 7-8 producători cărora le-am cerut cotații de preț. Le-am trimis aceleași cerințe tuturor, aceleași scheme, aceleași solicitări. Ca să putem compara, la final, mere cu mere.

Unii au răspuns foarte repede și profi, alții au promis și n-au mai revenit niciodată cu estimările, unii au dat prețuri OK, la alții ni s-au părut exagerate, unii erau stăpâni pe meserie, alții nu inspirau încredere. Reteta diferă de la om la om.

Aici, de exemplu, este un comparator de prețuri, pe baza estimărilor primite de la producătorii de mobilă care ne-au fost recomandați și cu care am discutat proiectul:

Când am avut întreg tabloul în față am putut alege în funcție de mai mulți factori. Și așa am decis să batem palma cu Eugen, un tip pe care îl cunoșteam personal, care face mobilă de 17 ani și cu care mai avusesem un proiect cu ceva vreme în urmă, deci știam cum lucrează. Ne-a oferit și cel mai bun preț, dar ne-a inspirat și cea mai mare încredere. Pe parcurs aveam să ne felicităm pentru alegere.

Pasul 4 – Am ales materialele, culorile, feroneria

În primă fază, Eugen a venit la apartament, a măsurat cu atenție în toate încăperile, am discutat și am lămurit toate dilemele etc, apoi a stilizat și a corectat toate schemele noastre de amatori, folosind dimensiunile rezultate din măsurătorile lui. Ulterior am rugat un amic să facă o simulare 3D a mobilei, ca să fim siguri că arată bine :). Așa urma să arate mobila de bucătărie, de exemplu:

Eugen ne-a adus un paletar, să alegem culorile, de principiu.

După câteva zile am fost cu el chiar la depozitul de unde își procura materialele, undeva prin Prelungirea Ghencea – spre Domnești. Acolo erau expuse bucăți mai mari de materiale, așa că ne-am făcut o idee mai clară despre cum arată unul sau altul.

Aici, la depozit, am ales PAL-ul, MDF-ul, blatul de bucătărie, feroneria și mânerele pentru fiecare piesă de mobilier în parte.

⇒ Toată mobila din Apartamentul22 a fost făcută cu PAL Egger de 18mm, adică un material de bună calitate (multe dintre magazinele mari de mobilă folosesc PAL mai subțire, de 16mm, și de la producători mai slabi).

⇒ De asemenea, toată feroneria este Blum – brand de top în acest domeniu.

⇒ Absolut toate balamalele și toate sertarele au amortizare, adică sunt cu închidere soft-close (nu se trântesc, ci se închid lent, fără zgomot).

⇒ La bucătărie am folosit fronturi din MDF vopsit, care rezistă mai bine la căldură și la umezeală. Plus blat termorezistent Egger, glisiere Tandem de la Blum, sertare cu extracție totală etc.

Pe scurt, am folosit doar materiale de calitate.  

Costul total al mobilierului (toată lista de mai sus) a fost 31.500 lei. Adică 6.800 de euro, la cursul din toamna lui 2017. 

Pasul 5 – execuția

Am bătut palma cu Eugen pe 25 octombrie, am plătit un avans și am semnat o hârtie pe care am trecut piesele de mobilier, materialele, schemele etc + data maximă a livrării: 10 decembrie.

Apoi a cumpărat materialele și a început să le pregătească. Pe la 15 noimbrie deja m-a sunat să mă întrebe cum stau cu renovarea, că deja ar cam vrea să înceapă să-mi aducă din marfă 🙂 L-am mai amânat un pic, dar în ultima săptămână din noiembrie, imediat după ce am montat parchetul, Eugen a adus 80% dintre “lemne” în apartament.

PAL-ul a fost debitat și tăiat la dimensiuni perfecte în atelierul lui Eugen, acolo unde au fost asamblate apoi unele piese de mobilier. Cele mai mari însă, care nu încăpeau pe ușa noastră, au fost aduse pe bucăți și asamblate chiar la fața locului, în apartament adică.

Pasul 6 – montajul și recepția

Eugen și ceilalți băieți din echipa lui au stat în apartament 7 zile de dimineața până seara pentru a asambla piesă cu piesă mobila din fiecare încăpere.

La final, totul a ieșit perfect!

Noi ne-am declarat mulțumiți 101% de mobila pe comanda. De ce?

Mobila arată impecabil, se vede că s-au folosit materiale de calitate. E drept că asta a crescut prețul, dar a fost alegerea noastră, mergând pe ideea că mobilierul nu îl faci pentru a-l schimba din 3 în 3 ani.

Montajul a fost făcut foarte bine. Totul este aliniat la milimetru, totul funcționează perfect (uși, sertare etc), nimic nu scârțâie, nimic nu pare nelalocul lui. Din păcate, uneori până și un mobilier bine executat este compromis din cauza montajului prost. La noi totul a fost în regulă din acest punct de vedere.

Oamenii au fost punctuali, paroliști și pricepuți. Nu ne-au întârziat nici măcar cu o zi, ne-au livrat exact ce am cerut, s-au ținut de cuvânt cu tot ce am stabilit. Și, cel mai important, ne-au făcut mobilierul fix cum îl visam!

Eugen (dreapta) și echipa lui la montaj

Așadar, îi recomandăm cu toată inima pe băieții de mai sus, în special dacă nu căutați neapărat mobilă foarte ieftină, ci mai degrabă făcută cu simț de răspundere și cu materiale de calitate. Pe Eugen îl puteți găsi la 0767 669966. Succes!

 

UPDATE 2018

Recomandarea de pe Apartamentul22 i-a adus lui Eugen multe comenzi, chiar mai multe decât poate duce împreună cu echipa lui 🙂 “Avem în permenență lucrări antamate pentru următoarele 3-4 luni. Sunt nevoit să refuz mulți clienți pentru că efectiv nu am cum să produc atâta mobilă, cu toată bunăvoința mea … La un moment-dat, din pricina aglomerației, am rătăcit niște agende cu scheme și am încurcat câțiva clienți. Atunci am decis că nu e OK să fac lucrările pe repede înainte, pentru că nu îmi place să fac rabat de la calitate. Suntem foarte ocupați, avem comenzi pe 3-4 luni în avans. Și vreau să avem în continuare clienți mulțumiți, la fel ca la Apartamentul22”.

CITEȘTE și:

⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

In galeria foto de mai jos, alte cateva scheme si piese de mobilier de la comanda facute de Eugen, pentru alti clienti

28 comments
 • Filip at

  Salut, mdf vopsit la ce pret ati gasit metrul patrat?

  • Oana
   Catalin at

   Salut. Știu doar prețul pe fiecare piesă de mobilier, nu și prețul defalcat al fiecărui material în parte …

 • Adi Balanica at

  Salut,
  Cum pot lua legatura cu Eugen? Telefonul cred ca nu mai este valabil pentru ca nu suna.
  Multumesc!
  O zi frumoasa ! 🙂

  • Dragos at

   cum putem lua legatura cu al dvs EUGEN? doresc pt un ap de 2 camere si calitate si lucrarea per total a dvs mi se pare un raport calitate pret execelent . Rog mesaj daca se poate ! multumesc anticipat

   • Oana
    Oana at

    Datele de contact sunt la finalul articolului

 • Anca Denisa Barbu at

  Buna,

  In primul rand vreau sa iti multumesc pentru informatiile scrise cu atata acuratete. Mi-am promis ca intr-o zi o sa iau “la mana” tot site-ul, desi am ajuns cu renovarile la jumatate si nu mai imi este asa mult de folos, efectiv, imi face placere sa citesc si sa compar cu felul in care am procedat eu.

  As vrea sa va intreb, faianta de la bucatarie (dintre blat si corpurile suspendate) d eunde ati luat-o? Nu e alba, nu? As zice ca e un crem si fix aa mi-ar trebui si mie.

  Multumesc anticipat!

  • Oana
   Oana at

   Bună. Mulțumim pentru mesaj. Si ne-ar face mare plăcere să publicăm pe site info & foto despre renovarea ta. Ne scrii? 🙂

   Cât despre faianta din bucataria noastra, e un alb mat – detalii aici http://apartamentul22.ro/renovare-bucatarie/

   • Anca Denisa Barbu at

    Buna,

    De asemenea, mulțumesc pentru răspuns. Desigur, pe măsură ce parcurg atricole, o să adaug comentarii și foto acolo unde e cazul.

    Numai bine!

 • mobilisti at

  Salutare
  O intrebare, de ce ati facut carcasele din pal alb si nu le-ati facut la culoare

 • Violeta at

  Buna ziua. Am renovat de curand si mi-au fost de mare ajutor multe informatii postate de dvs. despre renovarea apartamentului 22. Am apelat la dl Eugen pentru un dressing si inca doua corpuri si au iesit superb, sunt foarte multumita. Mobila urma sa fie gata in 2luni deoarece era foarte ocupat plus ca suferise si o accidentare la mana dar cu toate acesta m-a sunat dupa 4 saptamani si mi-a adus mobila. Il recomand cu incredere. Va multumesc pentru toate detaliile pe care le-ai postat aici.

  • Marian Oancea at

   Un telefon al domnului Eugen se poate? foarte incantat de cele prezentate pe site.

   Multumesc anticipat.
   Marian Oancea.

   • Oana
    Oana at

    Telefonul este deja pe site, la finalul articolului.

 • Eliza at

  Buna, imi place la nebunie site-ul vostru, felicitari si multumim pentru informatiile foarte utile! Ati facut o treaba absolut fantastica! Si noi ne-am apucat de renovat, de ceva timp (e haios ca apartamentul nostru are tot numarul 22, ni se pare o coincidenta tare simpatica), am avut (si inca avem) tot felul de constrangeri / complicatii, insa “the show must go on”. Toate cele bune si sa va bucurati de casa voastra minunata!

  • Oana
   Oana at

   Multumim pentru mesaj, Eliza. Bafta cu proiectul de renovare! Si ne-am bucura tare mult dacă la final ne-ati trimite câteva fotografii și ceva vorbe despre renovarea voastra, pentru a le publica pe site. După cum vezi, e folositor să ne sharuim experiențele, putem fi inspirație pentru altii ca noi 😉

 • ;Manuela at

  Bună seara. Sper ca numărul de telefon al lui Eugen să mai fie valabil. Dacă îmi iese pasenţa (lolll) sper să colaborăm împreună.

 • Bokor at

  Pretul din tabelul comparator era pe manopera?

  • Oana
   Oana at

   In tabel era pretul total al mobilierului. Materiale, manopera, montaj, tot.

 • Marinela at

  Buna ziua!
  Imi puteti spune numelesau adresa depozitului de materiale din Prelungirea Ghencea?
  Multumesc frumos!

  • Oana
   Oana at

   Cred că e vorba despre Geo2000, din Prelungirea Ghencea 97. Dar nu bag mâna-n foc, a trecut ceva vreme de când am fost acolo …

   • Georgiana at

    Buna seara,
    Căutând documentație pentru amenajarea unei garsoniere am dat de blogul tau si din ce-am citit emani satisfacție si împlinire pentru alegerea făcută !
    Încerc sa pun filtre si sa găsesc persoana potrivită pentru a se ocupa de dorințele mele in amenajare : îmi doresc bucătăria precum e a ta ( normal la dimensiunile specifice ) plus un blat care sa fie pe post de bar open cu doua scaune mari ( pentru cafea sau chiar pentru mancat)
    Baie: corpuri mdf alb lucios la dimensiunile specifice !
    Greutatea pe care o întâmpin dacă pot sa o numesc asa este la configurație livingului de circa 21mp ! Îmi doresc un dressing ascuns tot din Pal mdf al lucios ( pentru a da senzatia de spațiu ) , fără mânere iar pe un singur lateral sa nu dea impresia de dressing ci sa fie o etajera cu polițe pentru cărți ! Având in vedere ca va fi o piesa de mobilier care va fi punctul central sunt dispusă sa nu fac rabat de la calitate !
    Totodata îmi doresc si un despărțiri tocmai pentru a separa zona de zi de zona de noapte ( bineînțeles se vor face măsurătorile necesare pentru a vedea spațiul )
    Dacă a mai întâmpinat cineva dificultăți in amenajarea unui spațiu limitat si poate sa-mi ofere sugestii, le aștept cu drag ! ( Georgiana.balta19@gmail.com)
    Mulțumesc frumos !!

 • ALEX at

  Frumos. Pentru Eugen am un tabel în Excel pentru calcularea ofertei ;)https://www.youtube.com/watch?v=35aEjP2f-wI

 • Andreea S. at

  Buna ziua,

  Nu știu dacă mai sunt de actualitate comentariile și blogul, însă as vrea dacă se poate un contact pentru domnul Eugen, aparent numărul afișat nu mai este cel bun. As dori sa arunc o întrebare către dumnealui legată de disponibilitate. Mulțumesc!

  Cu stima,
  Andreea S.

 • Andrei at

  Buna ziua,
  Aveti un numar actual al lui Eugen ?
  (cel mentionat nu pare sa mai fie valid)

  Multumesc.

 • Georgiana at

  Buna!
  Eu nu pot da atat de multe detalii deoarece nu locuiesc in tara si nu am fost prezenta pe parcursul derularii renovarii apartamentului meu.Ce va pot spune este ca am luat legatura cu Eugen, am stabilit detalii, I am dat avans si chei si am plecat.
  La data agreata am revenit in tara si absolut totul era gata.
  Nu stiu daca exista cuvand care sa descrie nivelul de perfectiune cu care a fost realizata aceasta lucrare.Pot doar sa va spun ca, daca Eugen decide sa va faca o lucrare va puteti declara norocosi.Rar am intalnit atat de multa seriozitate si profesionalism!
  Felicitari Eugen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.