Atunci când construiești o casă sau atunci când îți renovezi locuința, una dintre provocările pe care le ai este aceea de a-ți fixa ușile sau ferestrele în beton. Din fericire, există o mulțime de variante prin care poți face asta, cea mai populară fiind folosirea unor ancore șurub.
De ce să foloseșți o ancoră șurub?
Pentru că este o soluție rapida care nu necesită folosirea unui diblu. Acest lucru îi permite atât unui profesionist, cât și unui începător să monteze rapid ușile și ferestrele, indiferent că acestea sunt din lemn sau din PVC.
În general, pentru montarea unei uși sau a unei ferestre, folosirea unei ancore șurub ajută la găurirea peretului cu burghiul, dar și să se curețe particulele de praf și bucățelele de beton, precum și să se monteze șurubul. Este foarte important ca șurubul să fie montat în pereți de beton, deoarece în pereți din BCA sau cărămidă poate să nu fie foarte eficient.
Ce caracteristici are un șurub pentru beton?
Un astfel de șurub are câteva caracteristici care îl fac mai eficient:
• Are striații pe baza inferioară a capului, care împiedică rotirea în gol și fixează foarte bine tocăria;
• Are canalicule longitudinale pe filet;
• Este ușor de folosit cu ajutorul unei șurubelnițe electrice.
Ce alte variante de prindere în beton există?
Prinderile în beton beneficiază de o mulțime de alte soluții de fixare, care mai de care mai interesante.
Fixările directe sunt realizate cu ajutorul unor mașini autonome cu tub de gaz, a unor mașini pneumatice sau a unor mașini cu încărcături propulsive. Acestea permit prinderea într-o singură mișcare, fără nicio gaură realizată înainte. O mașină pentru fixare directa poate fi destul de costisitoare, însă.
Fixările mecanice. Fixarea cu șurubul pentru beton face parte din această soluție de fixare. Pe lista fixărilor mecanice se numără și fixarea cu dibluri expandabile din plastic, cu dibluri metalice din plastic sau cu dibluri de tip cui. Pentru realizarea unei fixări mecanice trebuie să se dea o gaură înainte de fixarea propriu-zisă. Această soluție este ieftină și este la îndemăna oricui.
Fixările chimice. Sunt cele mai complexe fixări, însă pot fi foarte rezistente. Acestea folosesc un amestec chimic introdus într-o gaură deja existentă, care se întărește în jurul unei bare de armatură sau în jurul unei tije filetante, înglobând-o în beton. Fixările chimice sunt cele mai rezistente, însă nu sunt atât de des folosite deoarece necesită o foarte mare atenție la detalii. Pentru o astfel de fixare este nevoie de un profesionist.
Atunci când alegi modul în care să îți fixezi geamurile sau ușile, este bine să te asiguri că știi cu exactitate care este materialul în care vrei să faci fixarea și să găsești soluția optimă pentru el. O fixare bine realizată poate să asigure o utilizare de lungă durată a produselor fixate.
*articol publicitar