Cum scapi de sacii de moloz care se strâng la o renovare de apartament?

Cum scapi de sacii de moloz care se strâng la o renovare de apartament?

Cum scapi de sacii de moloz care se strâng la o renovare de apartament?

1200 1600 Oana

Cu cât renovarea unui apartament este mai extinsă, cu atât mai mult moloz se va aduna în casă de-a lungul lucrărilor.

Resturi de gresie, faianță, tencuieli, pereți, plus mizeria care apare inevitabil zi de zi, toate astea se transformă repede în zeci și sute de saci de moloz. Cumperi saci de rafie de la un hypermarket (eu am luat de la Leroy Merlin cu 0,85 lei / sac) și îi încarci de zor, dar trebuie scoși la un moment dat, că îți ocupă loc și te împiedici de ei prin casă. Bine, bine, dar unde îi duci? Și cum? În București eu am găsit doar două variante:

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei amenajări interioare – click AICI

1. Apelezi la o firmă de salubritate a primăriei. Eu am trimis un mail la Administrația Domeniului Public – ADP sector 4 (dispecerat_adp4@yahoo.com) și mi-au spus că “deseurile provenite din constructii se colecteaza contra cost, pretul este 125 lei/mc fara TVA, iar persoana de contact pentru acest serviciu este Dl. Marius Dinu, tel: 0730.119.684”. Colectarea se face cu ajutorul unui container pe care ți-l aduc în spatele blocului și ți-l lasă câteva zile, până îl umpli. Dacă ai o lucrare de durată, la care molozul se adună treptat, nu tot deodată, nu cred că varianta asta e prea bună. Ar însemna să ai suficient spațiu în fața sau în spatele blocului și să-l ții blocat o vreme cu containerul tău. La noi renovarea a durat peste două luni, cum să-l fi ținut atât?

2. Apelezi la firme particulare pentru transport moloz. Vin, colectează sacii de moloz de la apartament și îi duc ei la groapa de gunoi, unde plătesc o taxă pentru a-i arunca. Aici apar diferențe între tarife. Dacă îi cari tu din apartament până la mașina lor, e mai ieftin. Nu-i ușor, că e muncă multă să transporți atâta greutate mai ales dacă stai într-un bloc fără lift. Și nici nu ai un fotoliu de masaj în care să te relaxezi după aia 🙂 Dacă vrei servicul all-inclusive, adică oamenii să îți ia sacii de moloz direct din apartament și să-i încarce singuri în mașină, atunci evident că e mai scump, dublu chiar! Uite mai jos ce prețuri am găsit eu la un scurt research:

– 200 lei / 100 de saci (cărați de noi din apartament până la mașină) sau 400 all inclusive – Sandu 0761851145 sau http://transport-molozbucuresti.ro/

– 300 de lei / 100 de saci all inclusive – 0766 367540 sau bena.ro

– 300 lei la 100 de saci cărați de noi sau 400 all-inclusive – 0761 454374 sau http://transportmolozieftin.ro/

– 500 de lei / 100 de saci all inclusive – 0727 656366 sau http://www.transport-moloz.ro/

 

La noi, în prețul negociat cu echipa de zugravi a intrat și asta: căratul molozului din apartament până în fața blocului, așa că mă interesa prețul basic. Am bătut palma cu Sandu (primul din lista de mai sus, cel cu transport-molozbucuresti.ro/), dar am stabilit ca șoferul mașinii să ajute și el la căratul sacilor, alături de băieții noștri, ca să meargă mai repede. Prețul final a fost 250 de lei pentru 100 de saci. Dacă sunt mai puțini saci la un transport, prețul crește, pentru că “taxa pe care o plătim la groapa de gunoi Glina e aceeași, indiferent dacă duc 50 sau 100 de saci”. Sandu a fost mereu serios și prompt, de câte ori l-am sunat a reacționat rapid și trimitea mașina în cel mult 24 de ore, îl recomand.

Ca să vă faceți o idee, dintr-un apartament cu 4 camere am scos de-a lungul renovării 500 de saci de moloz! Asta a însemnat, în bani, 1.750 de lei!

9 comments
  • adina cristea at

    Buna ziua m-ar interesa cu ce firma ati facut mobila,un nr de tel sa ii contactez. Va Multumesc mult.

  • Gogu at

    Voi credeti ca acesti “smecheri” duc sacii de moloz la groapa de gunoi? Aveti idee macar cat e taxa acolo?

    Va spun eu: firmele trebuie sa plateasca 3500-4000lei pentru a putea transporta si debarasa molozul la groapa de gunoi.

    Altfel spus, o persoana fizica NU ARE VOIE sa faca asta. Baietii smecheri va iau sacii si ii arunca pe camp. De exemplu, in zona Pallady, sector 3. Operatiunile se petrec noaptea, cu masini cu numerele de inmatriculare obturate.

    Felicitari, contribuiti enorm la poluarea mediului si a aerului pe care-l respiram toti. Nu degeaba Bucurestiul era pe locul 6 in topul celor mai poluate orase din Europa, din 76 de orase considerate.

    Bineinteles, politia nu vede si nu aude.

    • SILVIA CAPLAT at

      BUna ziua! sunt si eu de acord cu dvs. Cum trebuie procedat corect? ADP?

  • alex at

    aceste “firme” de fapt sunt niste bisnitari care cer niste preturi exorbitante, arunca gunoiul aiurea fara autorizatie si la jumatatea lucrarii iti cer bani in plus pentru ca “este greu dom’le”. nu recomand sa apelati la astfel de “firme”, mergeti pe ADP daca aveti nevoie, chiar daca pretul pare mare cel putin nu veti fi jefuiti si nici nu veti contribui la poluare.

    • Gigel at

      este datoria politiei sa urmareasca unde arunca sacii aceste firme

  • Ana at

    In ce an ati platit 250 lei pe 100 saci? mie mi s-a cerut pe 35 saci si 2 sifoniere 500 lei.

    • Oana
      Oana at

      In 2017. A trecut ceva vreme, e normal ca preturile sa fie altele

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.