De ce mi-am cumpărat apartament în bloc vechi si nu casă pe pământ ori apartament într-un bloc nou?

De ce mi-am cumpărat apartament în bloc vechi si nu casă pe pământ ori apartament într-un bloc nou?

De ce mi-am cumpărat apartament în bloc vechi si nu casă pe pământ ori apartament într-un bloc nou?

1500 1000 Oana

Oricine decide să se mute într-o casă nouă are, probabil, aceeași dilemă: cumpăr apartament într-un bloc vechi, din anii ’80, sau caut apartament într-un ansamblu rezidențial? Ori, mai bine, mă mut la casă? Am trecut și noi prin asta, dar am analizat temeinic argumentele pro-contra ale fiecărei opțiuni și am decis destul de repede: apartament în bloc vechi în zona de sud a Bucureștiului.

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei amenajări interioare – click AICI

De ce?

• Am vrut să rămânem în oraș, în vecinătatea imediată a tuturor mijloacelor de transport în comun. Stația de RATB e peste drum de bloc, metroul e la două stații de mers cu tramvaiul ori la 12 minute de mers pe jos, împrejurimile sunt safe. Toate variantele pentru “apartament în ansamblu rezidențial” sau “casă pe pământ” erau în afara Bucureștiului, ceea ce însemna un disconfort major pentru mobilitate, adică am fi pierdut prea mult timp pe drumuri. Iar variantele de casă / apartament nou în oraș erau mult prea scumpe – un apartament cu 4 camere într-un bloc nou dintr-o zonă OK costă cu minimum 50% mai mult decât unul dintr-un bloc vechi.

• Școala copiilor e la doi pași. Mă rog, la o stație de mers pe jos, lejer, printre blocuri. Am gândit că nu este OK să piardă zilnic zeci de minute în plus pe drumul către / dinspre școală, cum ar fi fost nevoie în cazul unei mutări în afara orașului. Să nu mai spunem de celelalte activități ale lor – antrenamente, meditații, ieșiri în parc etc. La momentul mutării, copiii noștri au 9 ani și 13 ani. Așadar, aproape 10 ani de-acum încolo, proximitatea metroului, a școlii și a parcurilor va fi pentru noi mai importantă decât a avea o curte mică sau un apartament mai măricel și mai nou.

• Suntem aproape de toți cei din familie – părinții și frații / surorile noastre stau toți în același cartier. Cei care au copii știu cât de bine e să ai o mână de ajutor în apropiere 😉

• Cunoaștem foarte bine zona, este liniștită și civilizată. În acest cartier am copilărit, tot aici am mers la școală / liceu și tot aici am rămas după ce ne-am mutat prima data la “casa noastră”. Nu am căutat fițe și figuri, ci o zonă decentă și safe, în care să ne simțim confortabil.

• Majoritatea impresiilor auzite, aflate sau citite despre blocurile recent construite nu au fost deloc încurajatoare și nu prea am avut încredere să testăm pe pielea noastră fiabilitatea lor. De exemplu, acum un an și jumătate am vizitat un ansamblu în plină construcție. Apartamentele cu 4 camere erau generoase, aproape 100 de metri patrați, prețul era și el atractiv … Dar dezvoltatorii nu mi-au inspirat încredere. După un an, am descoperit online un review făcut de cineva care se mutase ulterior în acel complex rezidențial. Un scurt citat: “Peretii nu sunt drepți, camerele nu sunt aliniate, gresia din hol este ca un șarpe, geamurile-s zgâriate sau pline de puncte de sudură, plintele la parchet nelipite. Imediat ce am închis prima ușă după montaj am rămas cu clanța în mână, spuma iese de peste tot, tocurile sunt strâmbe. Ușa de la intrare nu se închide decât cu piciorul și n-are geam la vizor, din vreo două calorifere a curs apa. Iar cei din șantier vorbesc cu tine de parcă ți-au dat gratis casa, ei ti-au făcut-o, tu ești doar o lipitoare de care nu mai scapă…”. Ne-am felicitat pentru inspirația de a nu cumpăra un apartament acolo, deși promisiunile sunau bine.

Cu siguranță argumentele noastre nu sunt universale, fiecare om are alte preferințe, alte priorități, alte resurse. Dar credem că am făcut alegerea corectă pentru nevoile familiei noastre din acest moment

Apreciem mult orice idee, sfat, link, recomandare etc. Scrie-ne în comentarii pe site, într-un mesaj pe adresa de mail apartamentul22@yahoo.com ori pe pagina noastră de Facebook (click aici).