Idei mobila dormitor » Cum am amenajat noi dormitorul copilului mare

Idei mobila dormitor » Cum am amenajat noi dormitorul copilului mare

Idei mobila dormitor » Cum am amenajat noi dormitorul copilului mare

1500 1001 Oana

După ce v-am povestit cum am transformat sufrageria în dormitor (AICI), azi trecem la dormitorul copilului mai mare. Mai jos veti gasi imagini din timpul renovarii, informatii despre pret si idei mobila dormitor.

E o încăpere de 11,4 metri patrați (mai exact 3,30 X 3,45), cu ieșire în balcon. În blocurile din anii ’80 am văzut și dormitoare mai mici, de 9 sau 10 metri, așa că dimensiunile acestuia sunt chiar OK.

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei pentru amenajări interioare – click AICI

Am urmat traseul clasic pentru restul camerelor din Apartamentul22: decopertare totală, îndreptat pereți, tras glet și șapă, schimbat instalație electrică, înlocuit calorifere, schimbat termopane, înlocuit ușa de interior, montat parchet nou.

CITEȘTE și: ⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

Așa arăta dormitorul înainte de renovare:

Câteva imagini din timpul renovării:

Acesta urma să fie dormitorul unuia dintre copii, al celui mai mare dintre ei. Având 13 ani la momentul renovării, era nevoie de un pat de dimensiuni normale, nu de unul mic. Plus un birou și, evident, spații de depozitare suficiente. Configurația finală: pat + soldat + șifonier dublu + birou + polițe.

Am preferat un pat de mijloc, dimensiuni 140X200, încadrat de dulapuri. Așa urma să arate:

Simulare 3D

 

Schema mobilierului

 

Alte informatii despre renovare dormitor copil:

⇒ Termopanul este profil Salamander Streamline 76 Plus, 7 camere, geam tripan, feronerie Roto

Caloriferul este din aluminiu, model Nova Florida – Seven B4, de la Romstal, la vremea achiziției prețul era 40 de lei / element (variante AICI).

⇒ Ușa de interior este Prum. Despre usile de interior am povestit AICI

⇒ Televizorul este un Sony Bravia mai vechi, pe care l-am adus din fostul nostru apartament. Are vreo 7 ani, dar funcționează impecabil. Puștiului îi lipsește partea smart de la celelate televizoare din casă, cu conectare rapidă la Youtube, Netflix etc, așa că probabil aici vom rămâne fideli brandului și în curând vom înlocui TV-ul actual cu un Smart TV Sony Bravia (am studiat deja câteva modele noi AICI)

Salteaua este Previ, cumpărată online de pe Emag. Și ea este adusă din fostul apartament, dar este ca nouă după doar 1 an de folosire. E tare (fermă) și foarte potrivită pentru cei care au probleme cu spatele. Numele complet al modelului: saltea ortopedica Medical Bio Memory Aquagel Air-Fresh Material Aloe-Vera 14+2. Pret saltea ortopedica: 580 lei – verifică AICI prețul actual

⇒ Parchetul este Masala Oak, produs în Polonia de Kronopol Helio, grosime 10mm, clasa AC32. Pret parchet: 58 lei / mp, cumpărat de la Valea Cascadelor, la standul F3.

Sfaturi, imagini si idei mobilă dormitor tineret

Ce am folosit pentru mobila din dormitorul copilului (adolescentului, de fapt):

  • PAL de 18mm de la Egger – codurile de culoare folosite în acest dormitor sunt ST22 Whitewood + ST9 Tyrolean Blue. O combinație care ne-a plăcut foarte mult, între acel albastru sobru și un alb cu inserții gri
  • feronerie Blum, balamale cu amortizare (închidere soft-close)
  • somiera metalică fixă, plus un sertar sub pat – un spațiu de depozitare câștigat aici
  • șifonierele sunt înalte până în tavan (245 cm)
  • Pret mobila dormitor: 4.200 de lei

Imagini din timpul montajului mobilierului:

Și imagini de la final:

 

⇒ Perdeaua și draperia sunt de la Insula de Perdele – îi găsiți și online, au si mici magazine prin București si alte câteva orașe. Produsele sunt OK, prețurile bune, dar cam mare bătaia de cap cu montajul. Prima dată au greșit dimensiunile (au adus o perdea prea scurtă), s-au întors după 3 zile cu o perdea prea lungă, pentru ca în final să monteze șina strâmb. Până la urmă a ieșit OK, dar experiența a fost destul de obositoare – totuși era o chestie simplă, se putea trata cu mai multă grijă.

Scaunul de birou este nodel Novo S23, l-am cumpărat online de pe Somproduct. Pret scaun birou ergonomic: 364 lei – verifică AICI prețul actual

În concluzie, nouă ne place tare mult cum a ieșit dormitorul după renovare, cu mobilă nouă!

CITEȘTE și:

⇒ Cum am renovat baia mare – sfaturi, preturi, idei 

⇒ Cum am transformat sufrageria în dormitor matrimonial

⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

⇒ Totul despre renovarea bucatariei noastre: preturi mobila + electrocasnice

(P) AICI ⇒ Usi metalice – usi Maco – usi de interior

3 comments
  • Zanfir George Sorin at

    Se poate transforma acel TV intr-un smart TV cu un ChromeCast (Se gaseste la pretul de 160-200lei)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.