0 Comments

Hello!

Aș dori să vă întreb legat de modul de curățare al unui perete:
Pentru o cameră din apartamentul meu, am zugravit cu un albastru deschis (dacă e nevoie de cod, pot face rost) de la Savana, superlavabilă, culoare mată.
Acum ceva zile am văzut niște pete pe perete, cred că erau de grăsime dar nu aș putea fi sigur și am încercat să șterg (tamponez, mai exact) cu apă călduță și o cârpă curată, moale. Dar nu s-a dus. Și cumva, am făcut o dâră pe perete (imagine 1).
Am încercat să șterg cu o combinație de apă călduță + oțet / bicarbonat de sodiu și apoi să tamponez cu altă cârpă, cu apă călduță. Am încercat și combinația apă călduță + puțin de tot detergent de vase sau săpun lichid. Nicio combinație nu a dat niciun fel de rezultat, nicio diferență în bine. Nu am exagarat cu aceste soluții, am pus puțin în mai multă apă.
Încă mai am vopseaua și am dat într-un colț discret să văd dacă, după uscare, devine aceeași nuanță. Menționez că nu am diluat vopseaua cu nimic. Din păcate, după mai mult de 10 ore, în acea zonă pare ud, deci nu a devenit aceeași culoare (imagine 2).
Știu că varianta finală este să rezugrăvesc în cameră, dar voiam să știu dacă mai pot face ceva cât să mai estomez din pată. Știu că nu pot face ca înainte, sunt conștinent, dar poate o mai pot șterge cumva, să nu mai fie așa vizibilă.

Mulțumesc frumos!
O zi bună!

Lucian Artene Asked question