Recomandare aer conditionat » Un Gree de 12.000 BTU, cu Wifi si foarte silențios

Recomandare aer conditionat » Un Gree de 12.000 BTU, cu Wifi si foarte silențios

Recomandare aer conditionat » Un Gree de 12.000 BTU, cu Wifi si foarte silențios

1500 1125 Oana

Pentru că înainte de achiziție am tot căutat o recomandare aer conditionat și nu am găsit prea multe informații online, am decis să scriu eu la un moment dat o recomandare despre AC-ul nostru, dupa ce ma lamuresc daca e bun de ceva :).

Context:

 • aparatul de aer conditionat urma să fie amplasat în living. Practic, în centrul apartamentului, astfel încât să poată împinge aerul și spre dormitoare / holuri
 • am vrut ceva de 12.000 BTU și cu nivel de zgomot redus
 • apartamentul nostru este la etajul 1, iar în fața blocului sunt ceva copaci, deci pereții nu sunt expuși toată ziua la soare puternic
 • am căutat un brand OK, nici top-list, dar nici low cost. Adică se se încadreze într-un buget mediu, cu performanțe mulțumitoare.

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei pentru amenajări interioare – click AICI

Am căutat pe mai multe site-uri pentru a putea compara specificațiile și a citi review-urile celor care au folosit deja diverse tipuri de AC.

CITEȘTE și: 

Recomandare Smart TV Samsung » Review despre modelul ales de noi: calități, specificații, preț

⇒ Cum se comportă masina noastra de spalat cu uscator » Review LG Direct Drive

Într-un final am făcut o listă restrânsă de aparate de aer conditionat, cu doar câteva modele:

 1. Daikin FTXB35C – detalii AICI
 2. Mitsubishi MSZ-HJ35 – detalii și preț AICI
 3. Gree Viola – detalii aici
 4. LG S12EQ SSJ – detalii și preț AICI
 5. Panasonic BE35TKE Wi-Fi Ready
 6. Whirlpool SPIS cu al 6-lea simț

Sunt multe specificații, multe “cârlige” de marketing, după o vreme ți se cam amestecă informațiile în cap și nu mai știi ce să cumperi 🙂 La noi, departajarea s-a făcut așa. Voiam ca aparatul să aibă și Wifi, pentru că e foarte comod să poți porni de la distanță aerul condiționat și când ajungi acasă încăperile să fie deja la temperatura dorită.

Motiv pentru care, până la urmă, am ales un aer conditionat Gree Viola – ACEST model -> GWH12RA-K3DNA5M. Gree nu este un brand foarte vizibil la noi, dar este cel mai mare producător mondial de aparate de aer conditionat, furnizând diverse componente pentru toate celelalte nume mari din industrie.

Noi am luat AC-ul de BlackFriday, toamna deci, când prețurile oricum scad la produse din gama asta. De altfel, este recomandabil să cumperi AC în extra-sezon pentru a avea un montaj rapid, fără să aștepți cu săptămânile, așa cum aud că se întâmplă vara.

Atentie, pe unele site-uri pretul este fără montaj, așa că mai luați în calcul în jur de 300 de lei pentru asta. Cum a fost la noi? Pret aer conditionat Gree: 1.800 lei cu montaj inclus. Verifică AICI prețul actual

Kitul de instalare, livrarea și montajul au fost incluse (achizitie Superklima), așa că în doar câteva zile totul era rezolvat – montat – funcțional.

Așa arăta coletul la livrare:

Imagine din timpul montajului:

Recomandare aer conditionat Gree cu WiFi

Specificatiile aparatului de aer conditionat Gree cumparat de noi:

 • compresor tip inverter
 • 12.000 BTU
 • SEER 6.1 / SCOP 4.0
 • clasa energetica racire A++
 • funcții: Autodiagnoza, Dezumidificare, Incalzire, Ionizare, Purificare, Racire, Ventilatie
 • generator Cold Plasma
 • senzor I Feel
 • nivel de zgomot răcire: max. 38dB

 

Impresii aer conditionat

L-am cumpărat în toamnă, așa că abia după câteva luni l-am putut testa pe bune. Pe aer rece, adică. Sigur că l-am fâțâit un pic și pe încălzire, iarna, dar testul adevărat venea în primele zile călduroase din nou an, că de aia îl luasem, să facă răcoare când se încinge blocul, nu?

Primul gând a fost că am cumpărat un aer conditionat defect… De ce? Pentru că nu se auzea deloc 🙂 Niciun sunet, nimic! După o verificare scurtă ne-am dat seama că nu e stricat, ci din contră, e foaaaarte silențios.

Am slalomat printre toate funcțiile, totul e OK, Gree-ul își face treaba ca lumea. Răcește repede și bine, calitate care, alături de silențiozitate, era fix ce căutam. Am instalat și aplicația Gree+ și am făcut proba: l-am pornit de la câțiva kilometri distanță. A mers perfect. Mă rog, îl pornești și îl oprești de pe telefon, ca să fie răcoare-n casă când ajungi peste jumătate de ceas, deci e suficient 🙂

Așa că ne declarăm din start mulțumiți de acest aer conditionat -> Gree. O să revin peste ceva vreme cu update, după câteva luni de întrebuințare mai solicitantă, peste vară.

CITEȘTE și:

⇒ Totul despre renovarea bucatariei noastre: preturi mobila + electrocasnice

⇒ Cum am renovat baia mare – sfaturi, preturi, idei 

⇒ Cum am transformat sufrageria în dormitor matrimonial

⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

4 comments
 • Mihaela at

  Multumim pt informatii! Foarte utile toate paginile site-ului! Felictari!

 • Gabriel at

  Acum ca a trecut (aproape) vara, sunteti la fel de multumiti de aparatul de aer conditionat?

  • Oana
   Oana at

   Da. Foarte multumit chiar. Nu am multe elemente de comparatie, ca sa spun ca modelul meu e mai bun decat X sau Y. Spun doar ca ăsta isi face treaba foarte bine

 • Victor at

  Salutre! Am achiziționat aparatul, la început puțin neîncrezător însă timpul mi-a dovedit ca raportul calitate/preț este extraordinar. Nu pot avea decât cuvinte pozitive pentru acest aparat de aer conditionat. Încă nu i-am găsit niciun defect și îl am de ceva timp. Recomand cu încredere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.