Recomandare filtru de apa » Cum am scăpat de căratul bidoanelor de apă plată

Recomandare filtru de apa » Cum am scăpat de căratul bidoanelor de apă plată

Recomandare filtru de apa » Cum am scăpat de căratul bidoanelor de apă plată

1200 879 Oana

Montarea unui filtru de apa în noul nostru apartament a fost trecută pe listă încă dinainte de a cumpăra Apartamentul 22 🙂

Motivele sunt puține, dar clare:

1. Vreau să fiu sigur că apa pe care o bem noi si copiii nostri este impecabilă dpdv calitativ. Iar apa de la chiuvetă în București nu e întotdeauna safe, ținând cont de vechimea sistemelor de alimentare, a țevilor etc.

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei pentru amenajări interioare – click AICI

2. M-am săturat să car bidoane de apă plată pe scări. Săptămânal eram nevoit să împing cărucioare grele prin hypermarketuri și apoi să transport recipiente de 5 sau 10kg până sus, la apartament. Ne mai si trezeam în câte o seară că rămâneam fără apă …

O vreme am testat o cană filtrantă, cum sunt cele de ⇒ aici. A fost OK, ieftina si decenta, dar căutam ceva mai evoluat, mai profi. Dozatoarele de apă au un aer prea office, te simți acasă ca la birou, si n-am luat în calcul varianta. Așa că am început să căutăm un sistem de filtrare și de purificare a apei. Sunt sute de variante, lista pare interminabilă ⇒ exemplu.

M-am informat, am comparat, m-am învârtit și într-un final am ales filtrul de apă Cerazura Line.

Foarte bună alegere am făcut, voi explica mai jos, dar mai bine să povestesc operațiunea pas cu pas:

Analize apa

Mai întâi și mai întâi, am dus apa la analize, ca să știu exact dacă are ceva impurități, bacterii, etc. Sunt multe laboratoare de analiza apa în București, eu am preferat să merg la Direcția de Sanatate Publică. Cel mai apropiat de mine era sediul din Calea Dudesti, chiar în incinta Policlinicii Vitan, la parter. Celelalte sedii le poți găsi aici.

Fiind implicat Statul, evident că treaba durează mult. În primă fază am mers la DSP-ul din Vitan pentru programare 🙂 Si am fost programat să aduc probele de apă abia peste două săptămâni 🙂 Mi s-a dat un recipient special pentru apa ce urma sa fie analizata micro-biologic, iar apa pentru examenul fizico-chimic urma sa o aduc eu intr-o sticla oarecare de 500ml. Mi s-au mai dat și două liste cu analizele detaliate, urmând să aleg eu pe care le vreau făcute. În dreptul fiecărei analize este trecut și prețul, de la 10 la 35 de lei / probă. Vedeți în fotografiile de mai jos ce am cerut eu.

În fine, după 2 săptămâni am adus apa, am plătit 255 de lei pentru analizele solicitate de mine (destul de multe) și după încă o săptămână am venit să ridic rezultatele. Așa arată:

Rezultatele sunt bune. Adică totul este, conform analizelor, în parametrii normali, acceptați de lege. Asta include și gustul / mirosul pregnant de clor pe care îl are apa de la robinet în București … Bănuiam că analizele vor arăta OK, ceea ce nu exclude însă posibilitatea ca pe conductele vechi de zeci de ani ale Capitalei să mai vină din când în când și impurități și/sau diverse bacterii. Așa că am mers mai departe cu intenția de a cumpărat un filtru de apa foarte bun.

Ce filtru de apa am ales

Cum ziceam, după ce m-am informat și am comparat mai multe variante, am ales un filtru de la Azura Filters. Sunt specializați în sisteme de filtrare a apei, i-am găsit online, pe site-ul Azura.ro, am discutat cu ei pe mail, si … gata, am luat filtrul! Numele lui complet este Cerazura Line 9MF, iar specificațiile complete sunt AICI.

Câteva specificatii, pe scurt:

 • contine 4 tehnologii de filtrare/tratare: ceramica, carbune activat bloc, zeolit pentru filtrarea metalului greu, argint
 • filtrare absoluta la 0,5 microni
 • elimină gustul și mirosul apei
 • nu elimină sărurile de calciu și magneziu benefice organismului uman

Sistemul e format din 3 filtre, se montează sub chiuvetă și are o baterie separată, pe care va curge doar apă filtrată. De aici iei apă de băut, iar cealaltă baterie o folosești în continuare pentru restul lucrurilor, gen spălat vase etc.

Filtrul ceramic se schimbă la 2 ani, celelalte două filtre se schimbă din 6 în 6 luni.

Despre montaj

Înainte de a comanda filtrul de apă pe Azura.ro asigurați-vă că încape sub chiuveta voastră! Iată dimensiunile:

Practic, îți trebuie două holșuruburi solide prinse în mobilier, sub chiuvetă, și pe ele vei agăța sistemul, ca într-un cuier.

Foarte utilă mi s-a părut ideea celor de la Azura de a face un ghid video în care îți arată pas cu pas cum să montezi filtrul. Până și eu, care sunt foarte neîndemânatic, am reușit să-l montez în cel mult 15 minute!

Evident, trebuie să dai o gaură mică și în blat (sau chiar în chiuvetă), pentru a fixa acolo bateria specială a sistemului de filtrare. Iată câteva fotografii din bucătăria noastră:

Inainte de a monta chiuveta

 

Sub chiuvetă se vede furtunul alb, subțire, care iese din filtru și merge la bateria specială

 

După montarea chiuvetei

Impresii

Au trecut câteva săptămâni de când folosim filtrul acesta și ne declarăm super-mulțumiți de Cerazura Line 9MF. Apa filtrată este impecabilă, nu mai are nici o urmă de miros sau gust de clor! Cu siguranță, filtrele își fac treaba și în privința posibilelor impurități sau a bacteriilor.

Deci ne-am atins obiectivele despre care povesteam la început: am scăpat de căratul bidoanelor și suntem 100% siguri că bem o apă foarte OK direct de la robinet! Practic, am transformat apa de la chiuvetă în apă plată 🙂

Contact: www.Azura.ro / 0726 206505 / contact@azura.ro

14 comments
 • ADP at

  Frumoasa reclama mascata, nimic despre filtre 3M, Barier etc

  • Oana
   Oana at

   Aveti dreptate. De fapt, intregul site e o reclama. Reclama la lucrurile testate de noi, in casa noastra, pentru noi. E voie? :))

 • Cris at

  Cred ca au trecut deja 6 luni de cand aveti filtru. Cum vi se pare ? Ati schimbat filtrele sau se schimba la un nr de litri de apa ?
  Doresc sa imi achizitionez si doar la voi am gasit pareri.

  • Oana
   Oana at

   Bună. Am schimbat filtrele la 6 luni si ceva. Totul e ok, suntem multumiti.

   • Adrian at

    Buna,

    Am citit aproape tot site -ul vostru , pe nerăsuflate!!! Felicitări!!! Și noi urmează să ne facem o casa de aprox 130 mp utili doar pe parter…. Acum suntem în căutarea terenului ideal:)). Tot ce ați pus voi în casă e de super gust,iar explicațiile sunt extrem de ordonate și precise. Poate că ar fi bine să dezvoltați acest concept, să arătați la cât mai multa lume cum se pot face astfel de lucruri…Îmi pare rău că nu ați făcut o casă sa puneți explicații despre teren, acte, proiectare …în concret. Oricum , felicitări încă o dată!!!1

 • Ionut ganta at

  Salut, se poate sa ne ajutati cu un calcul ptr achizitie initiala + filtre+ manopera de instalare pe parcursul a 2 ani ? Daca se poate si o analiza de costuri vs. cana filtranta(eu o astfel de cana detin momentan 🙂

 • Dragos at

  Salut,

  In imaginile atasate cu lista de analize solicitate, unde este semnul “-” se datoreaza faptului ca nu au fost solicitate analize pentru acele elemente sau pentru ca valoarea obtinuta este sub limita de detectie?

 • Adrian at

  Buna, cum se comporta filtrul in continuare ?

  La 6 luni ati schimbat toate cele 3 filtre ?

  • Oana
   Oana at

   Filtrul se comportă impecabil și după mai bine de 2 ani de utilizare. Două dintre filtre se schimbă la fiecare 6 luni. Al treilea se schimbă din 2 în 2 ani.

 • Alexandru Gherman at

  WOW! De unde ați știut că o să vă trebuiască o priză de 220V sub chiuveta din bucătărie? Nu e normal și nici uzual să ai așa ceva (la noi cel puțin). Mi se pare foarte… WOW! Bravo!

  • Oana
   Oana at

   Știam că vrem mașină de spălat vase. Și unde să o montăm dacă nu aproape de chiuvetă? 🙂

 • Sergiu R at

  Noi avem put , ma aflu in Voluntari, stii cumva ce filtru sau dedurizator as putea lua dar sa fie instalat nu in casa si unde e scara robinetul pe apartament .
  Acolo nu e spatiu mult , insa doresc sa stiu daca e posibil.
  Tin sa precizez ca noi avem instala filtru de apa firma Amway [ sub chiuveta ]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.