Recomandare Smart TV Samsung » Review despre modelul ales de noi: calități, specificații, preț

Recomandare Smart TV Samsung » Review despre modelul ales de noi: calități, specificații, preț

Recomandare Smart TV Samsung » Review despre modelul ales de noi: calități, specificații, preț

1500 1125 Oana

Când se apropia finalul renovării în Apartamentul 22 am început research-ul pentru a cumpăra un televizor nou. De fapt, două 🙂 Si după ce am comparat specificații, prețuri și reviewuri, am ales un Smart TV Samsung.

Prima dilemă a fost “ce diagonală să aleg?”. În sufrageria fostului apartament aveam un TV Sony Bravia de 81cm și mi se părea suficient pentru o încăpere de 18 metri patrați. Acum toți prietenii mă sfătuiau să iau ceva muuult mai mare, așa că am dat câteva ture prin magazine, să văd pe viu diferențele. Și am ajuns la concluzia că, pentru mine, diagonala maximă suportabilă într-un apartament de bloc e undeva între 100 și 110.

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei pentru amenajări interioare – click AICI

CITEȘTE și: ⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

Apoi a trebuit să aleg modelul. Am restrâns lista la câteva opțiuni și, după ce le-am comparat pe îndelete, am decis să cumpăr Smart TV Samsung 4K Ultra HD.

Pentru camera mai mare (care la noi este dormitorul matrimonial) am ales modelul UE43MU6172U, iar pentru living – UE40MU6172U.

Singura diferență dintre ele este diagonala. Primul are 109cm, celălalt are 101cm. În rest, specificații identice:

 • rezolutie 4K UltraHD (3840 x 2160)
 • Dolby Digital Plus 2X10W
 • HDR, UHD Dimming, Dynamic Crystal Color, PurColor, Auto Motion Plus, Ultra Clean View
 • Smart View, Smart Hub
 • Procesor Quad-Core
 • sistem de operare Tizen
 • si multe altele (prezentare completa aici)…

Vezi mai jos preturile ↓

Preturi smart TV Samsung

Le-am cumpărat pe amândouă de BlackFriday, așa că am prins și prețuri foarte OK. Pe unul l-am luat de la Emag, pe celălalt de pe PC Garage, ambele cu livrare gratuită.

pret LED Smart TV Samsung model UE40MU6172 4K Ultra HD diagonală 101cm (40 inch): 1.800 lei – verifică AICI prețul actual

pret LED Smart TV Samsung model UE43MU6172 4K Ultra HD diagonală 109cm (43 inch): 2.100 lei – verifică AICI prețul actual

Recomandare Smart TV Samsung 4K UltraHD

Au trecut deja câteva luni de când folosim aceste televizoare, așa că putem trage niște concluzii. De fapt, o singură concluzie: am făcut o achiziție excelentă!

Punctele forte ale acestor modele de Smart TV Samsung 4k Ultra HD sunt:

 • designul e super slim, cu aspect premium
 • meniul este simplu și intuitiv
 • partea de smart este foarte bună
 • telecomanda este foarte finuță și interesantă
 • imaginea e super, culorile vii

Citește și ⇒ Cum se comportă masina noastra de spalat cu uscator » Review LG Direct Drive

Folosim ambele televizoare intensiv pentru Netflix, Youtube si HBO Go. E o adevărată plăcere să navighezi între aplicații, viteza este foarte foarte bună!

Conectarea la internet este și ea foarte solidă, indiferent dacă folosesc wifi-ul sau conectarea directă (pentru că în priza din spatele fiecărui televizor am tras și cablu direct de net).

Asta e telecomanda. Un pic mai mare decât un iPhone și foarte simplă, fără butoane cu cifre. După 2-3 zile de joacă te vei obișnui cu stilul ei 🙂 Foarte tare este căutarea vocală prin intermediul telecomenzii, opțiune pe care o folosim des pe Youtube pentru a nu mai pierde timpul scriind în căsuța de search

 

Din acest meniu (care apare la apăsarea butonului “home”) poți trece instant dintr-o aplicație în alta sau poți face schimbări de setări

 

Cum scapi de efectul de telenovelă de pe smart TV

Un sfat care mie mi-a fost de folos și acum îl dau mai departe: la unele televizoare smart (inclusiv la aceste modele de smart TV Samsung) apare un efect deranjant pentru unii – mai exact, mișcările sunt super realistice, ultra sharp, ceea ce la transmisiuni sportive e foarte mișto, dar la filme poate deveni obositor.

La Samsung, această opțiune se numește Auto Motion Plus. La alte mărci poartă nume diferite: LG TruMotion, Sony MotionFlow, Toshiba ClearFrame etc. Rezultatul este același – o senzație de realitate forțată 🙂

Dacă te deranjează “efectul de telenovelă” la un Smart TV Samsung îl poți dezactiva urmând drumul acesta: Setari → Imagine → Setari Expert → Setari Auto Motion Plus → Dezactivat.

Cu plăcere 🙂

CITEȘTE și:

⇒ Totul despre renovarea bucatariei noastre: preturi mobila + electrocasnice

⇒ Cum am renovat baia mare – sfaturi, preturi, idei 

⇒ Cum am transformat sufrageria în dormitor matrimonial

⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!