Renovare baie, ghid complet (ep 1) » Toate detaliile despre cum am transformat baia mare

Renovare baie, ghid complet (ep 1) » Toate detaliile despre cum am transformat baia mare

Renovare baie, ghid complet (ep 1) » Toate detaliile despre cum am transformat baia mare

924 600 Oana

După ce am povestit despre renovarea bucatariei, azi trecem la capitolul renovare baie. Și incepem cu baia mare, urmând să povestim într-un articol separat despre baia mai mică, pentru că sunt multe detalii de scris la fiecare în parte.

Încă de dinainte de a cumpăra apartamentul visam la o baie turcoaz 🙂 Aveam un folder plin cu fotografii ale unor băi turcoaz / albastre / verzi găsite pe net, pe diverse site-uri sau aplicații. Așa că am plecat la drum cu un plan clar, pentru că știam exact cum vrem să arate băile din Apartamentul22.

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei pentru amenajări interioare – click AICI

Dar mai întâi să vă arătăm cum era baia mare înainte de renovare:

Baia are aproape 4 metri patrati. Mai exact, 2,30 X 1,80.

Primii pași in operatiunea “renovare baie“: scoaterea gresiei și a faianței, plus evacuarea tuturor obiectelor sanitare vechi (cada de pe colț, chiuveta și masca, vasul de WC).

Băieții din echipa de renovare au curățat pereții până la placă, apoi au aplicat o hidroizolație cu produse SikaTop Seal, un fel de protecție pentru viitoare nedorite inundații sau țevi sparte. Iar instalatorii au refăcut instalația sanitară, înlocuind toate țevile vechi cu unele noi, de cupru.

Între timp, noi căutam de zor gresie si faianta și n-a fost chiar ușor până am găsit exact nuanțele dorite 🙂 Tot de la Valea Cascadelor am cumpărat, sunt mii de modele și e aproape imposibil să nu nimerești ceva pe gustul tău. Sau pe buzunarul tău 🙂 Dezavantajul e că, de obicei, transportul nu este inclus de acolo. Ori îl plătești, ori cari tu …

În schimb, obiectele sanitare (cadă, chiuvetă, vas WC, lavoar, mască, baterie etc) se pot cumpăra online si de obicei iesi mai bine la bani, plus că transportul e inclus! Noi am ochit toate aceste obiecte sanitare prin diverse magazine, am stabilit pe care le vrem, dar apoi le-am comandat online, de acasă. Găsiți mai jos linkuri spre site-uri unde sigur le prindeți mai ieftine decât la magazinele fizice!

CITEȘTE și: ⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

Detalii renovare baie 1: pret gresie si faianta

⇒ faianta este model Atelier Aguamarina, produsă de Ape Ceramica (Spania). Plăcile au 20 X 45cm. Pret faianta baie mare: 63 lei/mp. Am cumpărat 18mp de la firma ProMac, standul E1 în ExpoTopConstruct.

Curios este că această colecție (Atelier Aguamarina) are doar faianță, nu și gresie. Așa că am fost nevoiți să căutăm o gresie care să se potrivească. Am căutat mult, dar până la urmă am găsit la magazinul Tiger Amira una care s-a potrivit la marele fix. Și ca nuanță, și ca stil. Așadar, gresia din baie este Maxima Azure 45 X 45cm (producator: Tubadzin – Polonia). Pret gresie baie: 74 lei/mp. Am cumparat 4,86 mp

⇒ Am vrut ca peretele cu cada să fie ceva mai deosebit. Și am găsit din colecția Atelier Aguamarina niște plăci speciale, care imitau mozaicul. Mai exact, se numeau “incizioane”. Am luat unele albe si altele turcoaz. Pret: 16 lei / buc

⇒ chitul de rosturi este Mapei Ultracolor Plus, antimucegai & DropEffect, pret 168 lei / punga de 5kg.

Detalii renovare baie mare: pret obiecte sanitare (cada, chiuveta, baterii, vas WC, rezervor)

Cada este din acril, marca Artemis Kassandra, are dimensiunile 170 X 75cm. Pret cada: 1.000 de lei, cu suport inclus. Chiar dacă am montat acel suport, am preferat să-i mai facem un “pansament” suplimentar. Cum se vede și în imaginea de mai sus, am băgat sub cadă câteva plăci de BCA, apoi ceva spumă poliuretanică, împiedicând astfel eventuala îndoire a fundului căzii în caz de greutate excesivă.

Am fotografiat undeva panoul de mai jos, e interesant de verificat pentru a găsi dimensiunea și forma de care ai nevoie în baia ta. Mai multe modele de căzi poți vedea AICI – link.

CITEȘTE și: ⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

 

Am vrut neapărat ca în ambele băi să avem WC suspendat și rezervor incastrat. Da, sunt mai scumpe decât cele clasice, dar ni s-au părut foarte elegante și de calitate.

Și, cum se întâmplă deseori, am depășit bugetul gândit inițial, pentru că ne-au atras unele modele mai “piperate”. De exemplu, rezervorul este Geberit, un brand de top. Iar vasul de WC suspendat este Ideal Standard, cu tehnologie AquaBlade, care promite o curățare mult mai eficientă a vasului (“95% din suprafața toaletei este curățată de jetul de apă”).

⇒ vas WC suspendat Ideal Standard Tesi Aquablade: 640 lei – verifică AICI prețul actual

rezervor incastrat Geberit Duofix Delta UP 100 cu clapetă crom: 745 lei – verifică AICI prețul actual

capac WC Tesi slim cu inchidere soft close: 245 lei – verifică AICI prețul actual

Așa arată baia mare la final de renovare:

 

Alte info despre renovare baie

 setul de mobilier de baie format din chiuveta + dulap este Roca Victoria: 985 lei – verifică AICI prețul actual. Setul e dintr-un MDF lucios, iar sertarele sunt încăpătoare și au închidere soft-close

setul de baterii, format din baterie lavoar + baterie cada + dus, este Kludi Zenta: 760 lei – verifică AICI prețul actual

⇒ suportul de prosoape a costat 108 lei, luat de la The Home, iar covorașul turcoaz a fost 90 lei, de pe Emag

⇒  ventilator baie Vortice Quatro Micro 100T: pret 345 lei – verifică AICI prețul actual

⇒ oglinda a fost făcută pe comandă la o firmă din București (link). Am fost chiar la atelier, undeva pe la Mihai Bravu. Oglinda are un sistem de prindere și o ramă cromată. A fost foarte ieftină, 80 de lei.

⇒ dulapul de deasupra rezervorului incastrat a fost și el făcut tot pe comandă (link). Preț: 700 de lei. E din MDF vopsit.

Sper să vă fie de folos informațiile din acest articol, urmează în curând partea a doua din operatiunea “renovare baie” cu info despre baia mică.

(P) » RECOMANDARE INSTALATOR București pentru sanitare și termice (țevi, scurgeri, robineți, calorifere, chiuvete, căzi, cabine de duș, calorifere, centrale etc) – sunați la MARIAN IONIȚĂ – telefon 0727516856 

CITEȘTE și:

Cum am renovat baia mica (WC-ul de serviciu) – sfaturi, preturi, idei 

⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

33 comments
  • Ionut at

    Ce nu vad eu in poze e incalzirea din baie.Aveti radiator?

    • Oana
      Catalin at

      Nu, în niciuna dintre băi nu este vreun calorifer. În baia mare sunt însă câteva țevi groase, care emană suficientă căldură. Sunt mascate bine, nu se văd de loc acum 🙂 Chiar și fără ele ar fi fost o temperatură OK, pentru că apartamentul și blocul în general sunt foarte călduroase.

      • Ioana at

        Buna,

        Si tevile mai emana caldura daca sunt mascate? Adica mai reusesc sa incalzeasca incaperea? Intreb pentru ca si noi am vrut sa le mascam si meseriasii ne-au facut sa ne razgandim.

        • Oana
          Oana at

          Sunt mascate, dar am lăsat in lateral doua zone tip “gura de aerisire” si am folosit acolo niște grile, tocmai pentru a iesi caldura – când e cazul

          • Ioana at

            Am inteles. Multumesc pentru raspuns!

  • Cristina Toma at

    Buna,
    Imi poti da datele de contact ale mesterilor si instalatorului? Noua ne au cerut destul de mult fata de ce ai scris tu.
    Multumesc.

    • Oana
      Catalin at

      Buna,

      Zugravii pot fi contactati printr-un mesaj aici http://renovare-apartamente.ro/contact/

      In schimb, echipa de instalatori nu o pot recomanda. Au făcut treabă rezonabilă, dar au părut mereu pe fugă, cu o atitudine nepotrivită de parcă ne făceau un favor că vin să ducă la bun sfârșit lucrarea pentru care erau plătiți. Bonus: n-au mai răspuns la telefon când i-am sunat să rezolve ultimele detalii ale lucrării, adică montajul mașinilor de spălat și al chiuvetei din bucătărie. Le-am montat cu altcineva, până la urmă. Concluzie: nu îi recomand.

      • mih at

        si cat a costat manopera in baia mare de exemplu..manopera la zugravi,,

        • Oana
          Oana at

          Manopera a fost calculată pentru intregul apartament, nu am avut costuri defalcate pe fiecare încăpere în parte …

  • Veronica at

    Buna ziua,

    Ce culoare de chit ati folosit pentru faianta alba?

    Multumesc,
    Vera

  • Dana at

    Bună ziua! De unde ați cumpărat ușa?

  • Casa proiectelor at

    Forte frumoasa baia -felicitri pentru alegerile facute ! . Am o intrebare – baia are instalatie electrica de genul – priza pentru aparat de barbierit, feon si alte asemenea ?

    • Oana
      Oana at

      Da, in fiecare baie este câte o priză specială.

      • CARMEN B at

        Buna ziua

        M-am uitat putin peste pozele pe care le-ati postat pentru cele doua bai bineinteles cu scopul de a ma inspira. la anul as dori si eu sa amenajez nu tot apartamentul, ci dupa posibilitati doar baia si WC servici (eu am un apartament de tip vechi, si asa a fost conceput).
        Ceea ce nu vad in pozele dvs. si nu am vazut nici in alte poze la care m-am uitat pe internet pentru inspiratie, este marginea de faianta. Nu se mai poarta asa ceva? Sau nu este necesara? Cum se vad muchiile la colturi daca nu se foloseste?
        V-as fi foarte recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu un raspuns si cine stie poate si cu alte sfaturi. va multumesc.

        • Oana
          Oana at

          Bună, Carmen. Te referi, poate, la acele colțare care se foloseau? Noi am renunțat la ele, iar faianța a fost polizată la 45 de grade, astfel încât îmbinările să fie naturale. Nouă ni se pare că arată foarte bine.

          • Ioana at

            Da, chiar arata impecabil! Problema este ca nu multi mesteri se pricep sa taie la 45 de grade. Cei care au lucrat la voi au avut o masina speciala de taiat sub apa? Sau cum au facut?

  • gabi at

    buna ziua,

    puteti sa ne recomandati echipa de zugravi/faiantari/parchetari ?….v-as fi recunoscatoare…in curand as vrea sa ma apuc si eu de renovat…multumesc

  • Ion at

    kit-ul Mapei Ultracolor Plus, antimucegai & DropEffect de unde l-ati cumparat la pretul acela exorbitant? este 50 lei sacul de 5 kg…

    • Oana
      Oana at

      Aveti drepate si dvs, avem dreptate si noi. Unele culori sunt 50 de lei sacul, altele 170 de lei. De altfel, in cealalta baie am avut acelasi Mapei Ultracolor Plus, dar culoare de 50 de lei 🙂

  • Simona at

    Ce dimensiuni are “baia mare” ?

    • Oana
      Oana at

      Scrie in primele paragrafe ale articolului: “Baia are aproape 4 metri patrati. Mai exact, 2,30 X 1,80”

  • Ana at

    Bună ziua. Vă rog să fiți amabilă și să-mi spuneți dacă pentru cada de baie ați cumpărat sifonul cu preaplin de la firma respectiva sau ați cumpărat unul universal care s-a potrivit? Va mulțumesc frumos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.