Renovare baie, ghid complet (ep 2) » Toate detaliile despre cum am transformat baia mica din apartament

Renovare baie, ghid complet (ep 2) » Toate detaliile despre cum am transformat baia mica din apartament

Renovare baie, ghid complet (ep 2) » Toate detaliile despre cum am transformat baia mica din apartament

924 600 Oana

Am publicat deja pe site primul episod din serialul “renovare baie” – AICI este articolul despre renovarea băii mari. În Apartamentul22 avem însă și o baie mică. Sau WC de serviciu, cum se mai numea pe vremuri. Sau locul unde avem cabina de dus 🙂 Mai jos, detalii despre renovare.

IMPORTANT! Intră pe FORUM pentru întrebări, răspunsuri, păreri, informații, sfaturi și idei pentru amenajări interioare – click AICI

Iată cum arăta baia mică înainte de a începe lucrările:

CITEȘTE și: ⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

După sute de idei de amenajare interioara care ne-au trecut prin minte și prin fața ochilor am decis să mergem în Apartamentul22 pe nuanțe curate, puternice, care să păstreze o atmosferă continuă de vacanta in Grecia: alb, albastru, verde, turcoaz. Baia mare este turcoaz (vezi AICI imagini), iar baia mică am ales să “bată” spre albastru 🙂

Aceasta este imaginea care a câștigat finala ideilor de amenajare, în genul ăsta urma să arate și baia mica din Apartamentul 22:

Am început să facem curat, adică să scoatem gresia, faianța și obiectele sanitare din baie. Apoi s-a folosit, ca și în baia mare, o hidroizolație cu produse SikaTop Seal, protecție pentru viitoare nedorite inundații sau țevi sparte.

S-a refăcut integral instalația sanitară, adică instalatorii au înlocuit toate țevile vechi cu unele noi, de cupru. Iar noi am pornit la drum să căutăm gresie si faianta, apoi să facem calcule milimetrice referitoare la noile obiecte sanitare pe care urma să le montăm în baia mică. Pentru că, așa cum îi spune și numele, nu e prea spațioasă. Are doar 2.8 mp (mai exact, 1,80 X 1,56) si, din cauza unor țevi comune ale blocului, se mai pierdea spațiu cu niște măști. După mai multe măsurători și repoziționări, am decis că va fi loc pentru o cădiță de duș atipică (90 X 80) și de WC suspendat cu rezervor încastrat.

Plăcile ceramice le-am găsit la Valea Cascadelor, mai exact la Hermes Design – standul F8 din ExpoTopConstruct. Ne-a plăcut și faptul că se putea face un mozaic, țineam mult ca pereții din cabina de duș să fie cu mozaic:

Faianța este produsă de Kerama Marazzi (Rusia / Italia), iar modelul este Ischia turquoise & white. Plăcile sunt mari, lucioase și dau o senzație intensă de eleganță. Pret faianta baie mica: 77 lei / mp. Am avut nevoie de 10mp de faianță albă și 10mp de faianță turcoaz.

Mozaicul din colecția respectivă era scump, 120 de lei o placă de 75 X 25cm. Ar fi rezultat un preț de 640 de lei pe matru patrat! Cei de la Hermes ne-au dat o variantă ajutătoare: să cumpărăm faianța normală și să ne-o transforme ei în mozaic, adică să o taie în acele pătrățele egale la o fabrică de ceramică din București. Din costul faianței plus manopera pentru transformarea ei în mozaic am ajuns la un preț de 280 de lei / mp, adică de 3 ori mai puțin! Evident că ne-a convenit soluția asta, iar după o săptămână ne-au fost livrate și cutiile de faianță, și cele de mozaic!

Mozaicul a venit lipit pe o plasă de dimensiunea unei plăci de faianță. E mai complicat de montat decât faianța clasică, dar cu atenție și pricepere se rezolvă. Mai întâi l-am întins pe jos într-un dormitor, să așezăm părțile în ordinea corectă, pentru că voiam să arate într-un anume fel, să imite cumva ploaia …

Apoi, Vali și Adrian (cei din echipa de renovare – contact AICI) l-au montat pe pereți. Au mai dat jos câteva piese, că nu se aliniau perfect din prima, însă până la urmă a fost OK.

CITEȘTE și: ⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

Am găsit o gresie albastra, care se potrivește perfect cu faianta din baie. Gresia este Arcoiris Turquesa, produsă de Pamesa (Spania). Pret gresie baie mica: 59 lei / mp. Noua ne-au trebuit 3,2 mp.

⇒ chitul de rosturi pentru faianță este Mapei Ultracolor Plus, alb, antimucegai – 54 lei / cutia de 5kg. Chitul de rosturi pentru gresie este albastru, de la Adeplast.

Așa arată baia mica din Apartamentul 22 după renovare:

Sfaturi alegere cabina de dus

Am umblat ceva până am găsit cădița de duș și cabina de dus, pentru că ne trebuia o dimensiune atipică, 90 X 80. Peste tot se găsesc cele simetrice (80 X 80 sau 90 X 90). Până la urmă am găsit fix ce ne trebuia, un model produs în Polonia.

Când alegeti cabina ar fi de preferat să nu o luați pe cea mai ieftină, pentru că va ceda foarte repede … O economie la început se va transforma în bătaie de cap și disconfort pe parcurs.

Cabina de dus pe care am luat-o noi are câteva avantaje: sticla securizata transparenta de 5mm (se putea alege si modelul cu sticla satinata) + tratament anti-calcar + inveliș EasyClean care permite ștergerea ușoară.

Cabina de duș am cumparat-o online, este model Radaway Premium Plus E1900: pret 1.650 lei – verifică AICI prețul actual.

Cadita de dus este model Siros: pret 600 lei – verifică AICI prețul actual.

Ambele au avut transportul inclus, le-am primit direct la apartament.

Detalii renovare baie mica: pret obiecte sanitare (chiuveta, baterii, vas WC, rezervor)

WC-ul suspendat este același model ca în baia mare, luat de la Sensodays. Model vas WC suspendat Ideal Standard Tesi Aquablade: 640 lei

Și capacul este la fel: capac WC Tesi slim cu inchidere soft close: 245 lei – verifică AICI prețul actual

In baia mică am ales un rezervor incastrat Grohe: 680 lei – verifică AICI prețul actual

Setul de baterii, format din baterie lavoar + baterie duș, este Hansgrohe Logis New, de la Sensodays: 750 lei – verifică AICI prețul actual. Am preferat să punem o baterie de cadă, nu una de duș, pentru că uneori ai nevoie să curgă apă si clasic, nu doar prin acea pară de duș. Bateriile de la Hansgrohe sunt foarte elegante și, cel mai important, sunt silențioase.

Lavoarul (chiuveta + picior) este cumpărat online de la Romstal, model Odiseea: 215 lei

⇒ Suportul de prosoape și etajera din dreptul oglinzii sunt de la Ikea, iar oglinda e comandată la un atelier de pe Mihai Bravu (link)

⇒  ventilator baie Vortice Quatro Micro 100T: pret 345 lei – verifică AICI prețul actual

(P) » RECOMANDARE INSTALATOR București pentru sanitare și termice (țevi, scurgeri, robineți, calorifere, chiuvete, căzi, cabine de duș, calorifere, centrale etc) – sunați la MARIAN IONIȚĂ – telefon 0727516856 

CITEȘTE și:

Cum am renovat baia mare – sfaturi, preturi, idei 

Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor

⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!

 

8 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.