Ne-am gândit să facem un fel de tur virtual al Apartamentului 22 și să prezentăm fiecare cameră de la momentul zero – cum arăta înainte de renovare – până la “inaugurare”. Începem azi cu capitolul “renovare bucatarie“.
Bucătăria din apartamentul nostru e destul de mare pentru o bucătărie de bloc vechi. Are aproape 10 metri, mai exact 2.80 X 3.55. Fostul proprietar dărâmase peretele BCA dintre bucătărie și hol, pentru a avea un open space care nu arăta rău, dar la noi se gătește constant și nu ne place să miroasă a mâncare prin toată casa, motiv pentru care am decis încă din start să reconstruim peretele respectiv. Și, mai ales, să punem usi glisante!
Așa arăta bucătăria la momentul achiziției apartamentului:
Am știut de la bun început cum vrem să arate noua noastră bucătărie: mobilă albă, blat stejar, faianță albă care imită cărămida, scaune albastre ca în Grecia :). Așa plănuiam noi să arate după renovare, conform unei simulări 3D:
Primul pas a fost decopertarea totală a pereților. În câteva zile, pereții au fost “dezbrăcați” complet, până la placă. Peisajul era dezolant, bucătăria devenind pentru o vreme depozit de moloz …
CITEȘTE și: ⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor
Apoi a început să capete formă:
- s-a tras glet proaspăt
- unul dintre pereți, cel din stânga, era foarte strâmb și am ales varianta placării cu rigips (lipit direct pe placă, adică fără profile)
- am înlocuit țevile de apă cu unele noi, de cupru
- s-a înlocuit tâmplăria cu geam termopan (profil Salamander Streamline 76 Plus, 7 camere, geam tripan, feronerie Roto)
- am decis pozițiile prizelor din noua instalație electrică, pentru că în bucătărie urma să avem cei mai mulți consumatori de curent electric: combină frigorifică, cuptor electric, cuptor cu microunde, plită, hotă, mașină de spălat vase + prize pentru blatul de lucru, unde urmau să apară mixere, espresoare etc.
În timp ce zugravii, electricienii și instalatorii lucrau fiecare pe felia lui, noi căutam deja gresie, faianță și electrocasnice pentru bucatarie.
Pe jos am vrut o gresie care să semene cu parchetul pe care urma să-l punem în toate celelalte camere. Am găsit la ExpoTopConstruct (vezi site), cel mai mare complex din zona Valea Cascadelor. Cum vii de pe Bulevardul Timișoara, e pe dreapta, imediat după colț. De altfel, din Valea Cascadelor am luat multe dintre materialele necesare pentru renovare apartament. În acea zonă am mai găsit materiale OK la Tiger Amira și la Laguna Showroom, ambele vizavi de ExpoTopConstruct.
Revenind, gresia din bucatarie (folosita si pe hol, si pe balcon) este produsă de Pamesa / Spania, modelul se numește Haya Fronda, iar dimensiunea unei plăci este 20X60cm. Pret gresie: 73 lei/mp cu discount. Am cumpărat-o de la firma ProMac, standul E1 în ExpoTopConstruct.
Cu faianta de bucatarie ne-a fost ceva mai greu, pentru că voiam neapărat o faianță mată și în puținele locuri unde găseam faianta de bucatarie care imita caramida era lucioasă, nu mată … Într-un final, la complexul Tiger Amira am găsit exact ce căutam:
Așa cum se observă și în imagine, faianța pentru bucătărie se numește All In White și este produsă de Tubadzin (Polonia). Pret faianta bucatarie: 90 lei / mp cu discount. Am folosit chit de rosturi Mapei Keracolor.
CITEȘTE și: ⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!
Ușor-ușor ne-am apropiat de faza finisajelor in bucatarie. Tot atunci s-a construit și peretele de rigips dintre hol și bucătărie, perete în care urma să gliseze ușa.
Când bucătăria era aproape gata au început să sosească și noii locatari: electrocasnicele 🙂
Apoi a venit vremea să se monteze mobila de bucatarie:
Șiiii … iată bucătăria la finalul renovării:
Renovare bucatarie – materiale, mobila, electrocasnice
⇒ mobila de bucatarie pe comanda: 7.450 de lei (inclusiv masa). Am folosit PAL Egger de 18mm alb premium ST9 Alpine White, fronturi din MDF vopsit și blat Egger Bardolino de 38mm. Mobilierul are glisiere Tandem de la Blum, sertare cu extracție totală, balamale Blum cu soft-close (închidere cu amortizare), lumini Hafele integrate în corpurile superioare.
⇒ chiuveta bucatarie Franke din fragranit (471 lei) – verifică AICI prețul actual (*la toate produsele Franke am avut un discount personal, prețurile oficiale sunt cu 20%-25% mai mari)
⇒ baterie Franke Novara Plus cu duș (418 lei) – verifică AICI prețul actual
⇒ cuptor electric Franke model Smart SM 66M (1.818 lei) – verifică AICI prețul actual
⇒ cuptor cu microunde incroporabil Beko (500 lei) – verifică AICI prețul actual
⇒ plita pe gaz Franke model Trend Line 600 FTHL inox (1.377 lei) – verifică AICI prețul actual
⇒ hotă Franke telescopica & incorporabila (642 lei) – verifică AICI prețul actual
⇒ în bucătărie am instalat și un filtru de purificare a apei – am povestit AICI despre el
⇒ scaunele albastre din bucatarie au fost cumpărate de AICI – 245 lei / bucata
⇒ corp de iluminat cu neon, Rabalux (190 lei, din Leroy Merlin)
Sper ca toate aceste detalii să vă fie de folos dacă aveți în plan o renovare în bucătărie sau dacă sunteți în căutarea unor recomandări de electrocasnice bune.
CITEȘTE și:
⇒ Cât costă renovarea unui apartament de 4 camere? Iată lista completă a cheltuielilor
⇒ FOTO: Așa arată Apartamentul 22 după o renovare completă!
Multumim pentru ca ati ales sa impartasiti experienta dumneavoastra!