Tendintele din acest an in materie de gresie: Primeaza luxul

Tendintele din acest an in materie de gresie: Primeaza luxul

Tendintele din acest an in materie de gresie: Primeaza luxul

1428 1071 Oana

Peretii si pardoseala casei joaca un rol foarte important in design-ul locuintei, fie ca este vorba despre interiorul sau exteriorul casei. Alegerea gresiilor potrivite pentru acasa, in special pentru pardoselile din dormitor, bucatarie si living poate fi dificila, mai ales ca exista o varietate asa de mare de optiuni.

Placile ceramice reprezinta o investitie pe termen mediu-lung, in ceea ce priveste mentenanta usoara si un spatiu igienic. Asadar, alege-ti cu atentie modelele de gresie pe care vrei sa le montezi acasa.

gresie Regata

Specialistii in domeniu deja au conturat o lista a modelelor de gresie care vor fi la mare cautare anul acesta.

In cazul design-ului interior, placile ceramice tind sa ocupe o suprafata din ce in ce mai mare in orice casa, datorita faptului ca sunt mult mai simplu de curatat si de intretinut decat parchetul.

In privinta culorilor alese, specialistii recomanda atat culorile neutre, cat si culorile foarte vii; eventual chiar si alternate in cadrul aceluiasi design, cu finisaj lucios. Datorita acestei combinatii, spatiul va avea un plus de culoare, iar datorita finisajului, lumina se va reflecta intr-un mod deosebit si va scoate in evidenta modelul gresiei.

Urmand aceste linii, specialistii au identificat patru trenduri care isi vor pune amprenta, in cazul design-ului interior, in anul 2022.

Natural

Prima recomandare este sa aducem cat mai mult natura in casa noastra. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, placile de ceramica pe care le alegem pentru pardoseli si pereti ar trebui sa fie, predominant, in culori calde si apropiate de cele naturale. Gresiile cu aspect de parchet sunt recomandate in acest trend, deoarece culoarea si modelul lor vor aduce principalul simbol al naturii in casa noastra, si anume lemnul. De asemenea, gresiile tip piatra scot si ele in evidenta un alt element natural: piatra. Gresiile cu acest model vor da un plus de personalitate design-ului interior, dar si intregii case.

Eleganta si rafinament

Tot in legatura cu naturalul, insa in domeniul elegantei si a rafinamentului, se regasesc gresiile cu aspect de marmura si cu insertii subtile aurii. Un alt aspect al acestui trend este opulenta finisajului lucios care creeaza un efect metalic, aspect care sigur va diferentia casa ta de altele.

La REGATA deja poti gasi modele de gresii cu insertii aurii, care vor acorda casei tale aspectul de lux pe care il cauti.

Culorile noilor modele sunt vibrante si fac foarte clar diferenta intre culoarea de baza si insertia aurie pe care o au, astfel ca senzatia la atingerea acestor modele de gresii va fi una pe care sigur nu ai mai intalnit-o pana acum. Acestea au un strat lucios, insa insertiile sunt in adancime. La unele modele de gresii, aspectul este in relief, senzatie intalnita mai des, insa in cazul placilor ceramice cu insertii, aspectul este cu totul diferit.

Recomandat celor carora le plac culoriile vii, puteti alege dintre doua modele absolut noi de gresie, cu dimensiunile de  60 x 60 cm: VJ 6178 si VJ 6351 Culoarea predominanta, de un rosu aprins, pune si mai bine in valoare contrastul cu insertiile aurii din cadrul acestor modele de gresie. Insertiile aurii nu sunt in relief, sunt nervuri in adancimea placii de gresie, care vor lasa impresia unui aur lichid varsat pe pardoseala. Datorita acestora, placile de gresie sunt mai deosebite si prezinta acel plus de culoare si personalitate.

Toate modelele de gresie recomandate mai sus sunt gresii rectificate. Procedeul de rectificare al plăcilor ceramice constă în taierea marginilor plăcilor ceramice, astfel încât acestea să formeze un unghi de 90 de grade.

Rectificarea se realizează dupa arderea gresiei, astfel că grosimea placilor ceramice rectificate nu va fi afectată.

Datorita acestui proces, placile de gresie vor da impresia unei podele intregi, fara spatii, care ofera senzatia de continuitate. De asemenea, aceste placi sunt mai igienice, deoarece nu exista spatii in care se pot infiltra bacteriile.

Euforie-vibranta si pozitivism

Este un trend care rezista si anul acesta, datorita faptului ca vom cauta mereu doua stari de spirit: bucurie si optimism. Si ce este mai imbucurator decat culorile vii? Pentru acest motiv, in trend-uri vor fi placile ceramice colorate viu, inspirate de natura sau cu forme geometrice, lucioase, care sa ne inspire in cele mai relaxate momente de acasa.

Stare de bine si siguranta

In cazul acestui trend, placile ceramice joaca un rol major. Dupa o perioada in care societatea fost marcata de o insecuritate generata de COVID-19, casele noastre trebuie sa fie din ce in ce mai sigure si sa ne ofere o stare de pace si liniste. Pentru acest motiv, cei mai cunoscuti design-eri de interior recomanda linii minimaliste, cu finisaj mat sau semi-lucios, ideale sa asigure un climat de securitate si curatenie. Toate acestea se adauga versatilitatii placilor ceramice si calitatilor antibacteriene pe care gresiile le au deja.

Siguranta vine la pachet cu principalele proprietati ale gresiei: rezistenta la impact mecanic, rezistenta la zgarieturi, duritate si durabilitate, iar starea de bine este creata de modelul ales, de culorile vibrante si finisajul acesteia.

Fii la moda cu cele mai deosebite placi ceramice! Incearca sa adopti elemente ale elegantei si ale rafinamentului si cu siguranta vei atrage toate privirile.

*articol publicitar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.